En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc recorda "les famílies en crisi" víctimes "dels usurers"

El Papa ha pregat aquest matí per les famílies en crisi i per la conversió dels qui practiquen la usura i les amenacen. A l’inici…

23 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha pregat aquest matí per les famílies en crisi i per la conversió dels qui practiquen la usura i les amenacen. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que moltes unitats familiars pateixen pel coronavirus, però també pels qui s’aprofiten d’elles. "En molts llocs, es nota un dels efectes d'aquesta pandèmia: el fet que moltes famílies necessitades, que passen gana perquè un grup d'usurers se n'aprofita. Aquesta és una altra pandèmia, la social, la de famílies de persones que tenen una feina diària, sovint malauradament no declarada o en negre, que no poden treballar i no tenen menjar per als seus fills", ha explicat. Ha completat la seva invocació denunciant que "després els usurers s’emporten allò poc que tenen aquestes famílies", i ha invitat tothom a "pregar per elles, pels fills d'aquestes famílies, per la seva dignitat, i també pels usurers, perquè el Senyor toqui els seus cors i els converteixi".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el pontífex ha recordat que "Jesús va resar per nosaltres davant del Pare mostrant les seves ferides, el preu de la nostra salvació". Després de fer una crida general a tenir més fe en la pregària de Jesús que no pas la nostra, el Sant Pare ha posat Pere com a exemple de testimoni valent davant dels qui el perseguien, ja que tenia "la possibilitat d’arribar a pactes" amb els qui defensaven les lleis humanes o bé de jugar-se la vida, una actitud que és, segons el Papa, la clau per entendre viure com a cristià enmig del món. "Al llarg de la història la història, l'Església ha hagut de fer això moltes vegades per salvar el poble de Déu, però sovint també ho ha fet per salvar-se a ella mateixa, però no ja com a Santa Església, sinó els líders", ha recordat.
Igualment Francesc ha comentat que els apòstols tenien la temptació dels "pactes, que poden ser bons i dolents, però ells quedaven sense llibertat per sortir del compromís, motiu pel qual Pere va dir que res d'això, amb la mateixa valentia". El bisbe de Roma ha comentat tot el passatge dels Fets dels Apòstols proclamat aquest dijous en la litúrgia, del capítol cinquè, en què Pere, davant els retrets i amenaces de el gran sacerdot que vol prohibir que ensenyi al poble, respon que cal obeir Déu abans que no pas els homes i anuncia obertament davant de tothom la resurrecció de Jesús.
Sant Jordi, onomàstica del pontífex
Aquest 23 d'abril, diada de Sant Jordi, és el sant del pontífex, Jorge-Mario de nom secular. El Sant Pare ho ha celebrat promovent, com a regal, el lliurament de respiradors i equip mèdic, màscares, ulleres protectores per als metges i infermeres, així com altres estris per a cures intensives. Se’n beneficiaran alguns hospitals, concretament a la ciutat romanesa de Suceava, Romania, a Lecce, al sud d’Itàlia, i també a Madrid. L’almoiner apostòlic Konrad Krajewski ha qualificat aquesta donació de "signe preciós que arriba un dia especial en què el Papa no rep un regal sinó que el dona a altres". Tot aquest material arribarà als centres sanitaris d’Itàlia, Romania i Espanya en vols especials. Mentrestant, en les últimes hores, Francesc ha rebut moltes felicitacions per la seva onomàstica, per Sant Jordi.

I d'altra banda, el Sant Pare ha ajornat el Congrés Eucarístic de Budapest que s’havia de celebrar aquest any al setembre, i queda per al 2021. El president del Comitè Pontifici per als Congressos Eucarístics Internacionals, Piero Marini, ha explicat avui que el canvi de dates és una oportunitat per preparar millor la trobada. Aquest ajornament se suma als de la Trobada Mundial de les Famílies de Roma, que passa de l’any vinent al 2022, i també de la Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa, que es farà el 2023, igualment un any després del previst.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció