En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Francesc recorda "les famílies que pateixen" i demana "més misericòrdia" per estimular la pau i la reconciliació

El Papa ha fet aquest dijous una crida a tots els creients, començant pels sacerdots, a ser misericordiosos des de la fidelitat al binomi pau-reconciliació.…

10 setembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ha fet aquest dijous una crida a tots els creients, començant pels sacerdots, a ser misericordiosos des de la fidelitat al binomi pau-reconciliació. D’aquesta manera, Francesc ens va preparant per a l’Any Jubilar de la Misericòrdia, que començarà el proper 8 de desembre. D'altra banda, el Papa Francesc ha rebut aquest dijous al matí, a la sala clementina del Vaticà, els participants en l’encontre internacional dels Equips de Matrimonis de la Mare de Déu, coincint també amb la proximitat del Sínode de Bisbes sobre la família. Adreçant-se als membres d’aquest moviment laïcal d’espiritualitat conjugal, el Sant Pare ha destacat que la família acompanya i acull i ajuda els qui pateixen. El Papa ha animat els membres dels Equips a posar en marxa aquest acompanyament i ha fet una crida als matrimonis perquè "seguin sovint, i de manera regular, a parlar-se i escoltar-se en parella, com també a parlar i a no abandonar la rica espiritualitat sempre promoguda pels Equips de Matrimonis".
Francesc ha fet una crida al compromís missioner matrimonial davant el que ha qualificat de colonització cultural o ideoloògica d’altres formes contràries a la voluntat de Déu. Finalment, el pontífex ha demanat que s’acompanyi les parelles abans i després de la celebració del matrimoni, especialment les nombroses famílies ferides i que pateixen per diversos motius.
A més dels Equips de la Mare de Déu, el Sant Pare ha rebut el mateix dijous el nunci de la Santa Seu al Canadà, Luigi Bonazzi, arquebisbe titular d’Atella. Finalment cal destacar que Francesc ha rebut, igualment a la Sala Clementina, els bisbes nomenats aquest últim any, reunits aquests dies com és habitual cada any a principis de setembre. "Els Bisbes són testimonis del Ressuscitat, pedagogs, guies espirituals i catequistes, mistagogos i missioners". Així ho ha afirmat el Sant Pare en rebre aquest matí a la Sala Clementina als nous bisbes (uns 130) ordenats en el curs d'aquest any i als quals acompanyaven els cardenals Marc Ouellet i Leonardo Sandri, respectivament prefectes de la Congregació per a els Bisbes i de la Congregació per a les Esglésies Orientals.
Perdó i misericòrdia, eixos de la Missa d'aquest dijous
Pau i reconciliació. El Papa ha basat en aquest binomi l’homilia de Santa Marta, i ha condemnat la feina dels qui fabriquen armes. El Sant Pare, a més, ha fet una crida als sacerdots perquè "siguin misericordiosos, com ho és el Senyor". El pontífex ha aclarit, però, que "la guerra també es troba sovint en les nostres comunitats cristianes", i que "el perdó és la paraula clau, ja que, si el Senyor ens ha perdonat, també ho hem de fer tots els uns als altres".
Francesc ha assegurat que hi ha necessitat de paciència cristiana, i ha posat en aquest sentit l’exemple de moltíssimes dones i molts homes que "suporten les càrregues familiars o les obligacions de la feina, en molts casos mal pagada, per mantenir la família". Davant totes aquestes realitats, hi ha una paraula clau, que és la "misericòrdia del Déu que vol fer la pau amb nosaltres".
I sobre propers viatges, el Vaticà ha confirmat aquest dijous que el Papa Francesc, acollint la invitació dels respectius Caps d'Estat i dels Bisbes, farà un Viatge Apostòlic a tres països africans a finals de novembre. Concretament visitarà Kenya del 25 al 27 de novembre, anirà a Uganda del 27 al 29 de novembre i a la República Centreafricana del 29 al 30 de novembre. El programa es publicarà en breu. És molt probable que, a Kenya, visiti la seu de les Nacions Unides que s'ocupa de les qüestions relacionades amb el Medi Ambient.
I pel que fa a les previsions per a aquest divendres, el Sant Pare rebrà en audiència al president de Sèrbia, a les 10.30 hores, i després, a les 11.15, es reunirà amb els Missioners Fills del Cor Immaculat de Maria.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de Diari del Papa.
EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES
EL INFORMADOR (digital mexicà): Francesc es reunirà amb Putin a l'ONU
ABC NEWS (tv i ràdio a Estats Units): Francesc es trobarà amb Putin
FOX (tv Estats Units): Reunió del Papa amb el president de Rússia
EL NUEVO HERALD (diari en castellà a Estats Units): El president Obama rebrà el Papa
EL UNIVERSAL (diari colombià)
DAILY NEWS (diari Nova York): Visita del Papa als Estats Units i reunió amb Obama

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció