En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Francesc recorda les víctimes de la riuada al sud de Colòmbia

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "perseverar sense descans en els intents de buscar solucions polítiques que evitin situacions de violència".…

2 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "perseverar sense descans en els intents de buscar solucions polítiques que evitin situacions de violència". Ha estat a l'hora de l'Àngelus dominical aquesta vegada la Plaça dels Màrtirs de la diòcesi italiana de Carpi, on ha realitzat una intensa visita pastoral per solidaritzar-se amb les persones afectades pel terratrèmol del maig del 2012 en aquesta zona, com també per pregar per elles i manifestar la seva proximitat. En un moment de l'homilia de la Missa celebrada al matí, Francesc ha expressat la seva tristor per la riuada que ha matat centenars de persones aquest cap de setmana a Colòmbia, un desastre natural sobre el qual ha assegurat que prega per les víctimes. D'altra banda, el pontífex ha dit que també prega "pels artífexs dels crims a la República Democràtica del Congo, on enfrontaments armats estan provocant víctimes i desplaçaments". Dins els records especials, el Sant Pare ha tingut un pensament per a la població de Veneçuela que viu un clima de tensió després que el Tribunal Suprem votés, i després fes marxa enrere, per deixar sense competències l'Assemblea Legislativa. Finalment ha recordat també el Paraguai, després de les manifestacions contra la llei aprovada pel Senat que facilita la reelecció presidencial, unes protestes que han deixat el balanç d'almenys un jove mort i nombrosos ferits.

El bisbe de Roma ha completat a la tarda tot l'intens diumenge de visita a la diòcesi de Carpi amb una trobada amb els habitants de Mirandola, una de les zones més afectades pel terratrèmol. L'acte s'ha fet a l'entrada de la Catedral, tot just encara en reconstrucció a causa del greu sisme. El Sant Pare ha estat rebut per Maino Benatti, alcalde de Mirandola, i Flavio Segalina, rector de la Catedral. Enmig d'un escenari on encara es perceben els danys que que la forta tremolor de la terra va causar en les estructures materials, el pontífex ha dedicat unes emotives paraules d'agraïment i d'encoratjament a famílies, malalts, gent gran nens sacsejats per aquesta tragèdia i, en definitiva, tots els presents. Ha assegurat que sap "que el terratrèmol ha afectat d'allò més el patrimoni humà i cultural d'aquesta terra", i ha recordat "les dificultats que han patit els seus veïns, amb tots els danys de les cases, les activitats productives, les Esglésies i altres monuments, símbol de l'espiritualitat i de la civilització d'un poble". Francesc ha afegit que pensa "sobretot en les ferides internes, en el patiment d'aquells que han perdut els seus éssers estimats i dels qui han vist com s'esvaïen els sacrificis d'una vida sencera".

Davant aquest lamentable fet en què van morir moltes persones, el Papa s'ha adreçat als damnificats i afectats per dir-los que "s'han esforçat a afrontar amb esperit evangèlic la precària situació causada pel terratrèmol, reconeixent i acceptant en els fets dolorosos la misteriosa presència d'un Pare que és sempre amorós, fins i tot en les proves més dures". En aquesta línia, ha expressat el seu desig que "no decaigui mai la força , l'esperança i els dots de laboriositat que caracteritzen aquest poble i que sobretot es mantingui intacta la seva intenció de no cedir al desànim davant les dificultats que encara continuen". El Sant Pare també ha volgut retre homenatge als morts lliurant una ofrena floral davant el monument que recorda les víctimes del terratrèmol, moment en què ha recordat que "les ferides han estat guarides, però les cicatrius segueixen i seguiran per a tota la vida".

Abans, coincidint amb la pregària mariana, el Papa ha beneït les primeres pedres de tres nous edificis de la diòcesi de Carpi: el de la Parròquia de Santa Àgata, el de la Casa d'Exercicis Espirituals de Sant Antoni a Novi i el de la "Ciutadella de la Caritat". Ha demanat a la Mare de Déu quie posi la seva mirada misericordiosa sobre els qui pateixen, especialment els malalts, els pobres i els qui no tenen feina. També ha donat les gràcies per la seva feina als bisbes de la regió d'Emilia-Romagna i al pastor de Carpi, Francesco Cavina. Els ha animat a estar prop dels seus sacerdots, alhora que ha expressat la seva gratitud a tots els creients de la zona. Ja al migdia, el pontífex ha visitat el Seminari de Carpi i ha dinat al costat dels bisbes de la regió, sacerdots ancians residents a la Casa del Clergat i seminaristes. Després, a la mateixa Capella del Seminari, Francesc s'ha trobat amb els sacerdots, religiosos, religioses i seminaristes, als quals s'ha adreçat de manera espontània.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció