En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

Francesc recorda que, "arreu del món, no pot faltar la caritat amb els pobres i els qui pateixen, que no poden esperar"

El Sant Pare ha tornat a recordar aquest dijous que, en el món actual, tenim nous problemes en forma de noves formes de pobresa. En…

12 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Sant Pare ha tornat a recordar aquest dijous que, en el món actual, tenim nous problemes en forma de noves formes de pobresa. En una audiència amb 5.000 membres de l’Obra de Sant Lluís Guanella, dedicada a l’assistència a persones grans desprotegides, Francesc ha recordat allò que és la base d’algunes campanyes com ara el Gran Recapte d’Aliments, que es farà a Catalunya els dies 27 i 28 de novembre. Concretament ha destacat que “molts pobres i necessitats no poden esperar”.
El context d'aquesta reflexió pontifícia és que la Família guanelliana ha celebrat aquest dijous la festa de la seva patrona, la Mare de Déu de la Divina Providència. Amb aquest motiu, el Papa ha rebut uns 5.000 membres d’aquesta obra, fundada per Sant Lluis Guanella, de qui s’ha celebrat el centenari de la seva mort, i que està dedicada a l’assistència a persones grans desprotegides. Francesc ha destacat que aquesta família “ha sorgit de la confiança del Pare i sota les mans maternals de Maria”. En aquesta línia, el pontífex ha assegurat que, “arreu del món, no pot faltar la caritat amb els pobres i els qui pateixen, que no poden esperar”. L’obra de Sant Lluís Guanella desenvolupa la seva tasca social en diversos països del món.
Missatge als exalumnes dels jesuïtes
D'altra banda, en un missatge que s'acaba de fer públic, Francesc pregunta als exalumnes de la Companyia de Jesús si "encara tenen el virus jesuític". Així s’adreça la participants en el XVI Congrés Llatinoamericà d’Exalumnes Jesuïtes, que es fa a la ciutat equatoriana de Guayaquil. El pontífex, a més de recordar la importància de l’espiritualitat ignasiana de l’encarnació per al moment actual, comenta que els qui han estudiat amb els jesuïtes "han d’estar sempre en tensió amb el cel, la terra i un mateix".
Aquest XVI Congrés Llatinoamericà d’Exalumnes Jesuïtes té com a objectiu central analitzar i aplicar el model de lideratge del Papa Francesc, per aconseguir resultats estratègics sense distinció d’idees ni religió, situant l’eix fonamental en aquella espiritualitat amb la qual Sant Ignasi de Loiola preveu que cada persona participi en el seu entorn per generar canvis positius i contribueixi a fer un món més just i humil.
Continuen les investigacions sobre els documents filtrats
Una altra notícia de les últimes hores és que la Gendarmeria Vaticana, en la seva dimensió de Policia Judicial, ha comunicat a la Magistratura Vaticana l’activitat dels periodistas Nunzi i Fittipaldi pel que pot comportar de possible participació en el delicte de divulgació de notícies i documents reservats contemplada en la llei novena de l’Estat del Vaticà. Així ho ha explicat el director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, Federico Lombardi, en un missatge sobre el desenvolupament de les actuals investigacions sobre la divulgació de documents reservats. Lombardi ha afegit que, en l’activitat investigadora oberta, la Magistratura ha trobat evidències de la participació dels dos periodistes en el delicte. S’està investigant, a més, si altres persones han col•laborat en l’adquisició dels documents reservats.
Trobada amb motiu dels 50 anys del document conciliar Apostolicam Actuositatem
El Pontifici Consell per als Laics i la Universitat de la Santa Creu organitzen una Trobada amb motiu del 50è aniversari del document del Concili Vaticà II dedicat als laics en l’Església. Luis Romera, rector de la institució acadèmica pontifícia, ha destacat que el document Apostolicam Actuositatem marca un abans i un després. El rector de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu ha assegurat també que el Sant Pare actual ha donat una nova dimensió a l’acció pastoral dels laics. El document Apostolicam Actuositatem explica la naturalesa, el caràcter i la varietat de l’apostolat seglar, alhora que exposa els seus principis fonamentals i ofereix instruccions pastorals per millorar-ne l’eficàcia.
Finalment, destaquem que el Papa ha rebut aquest mateix dijous els bisbes de la Conferència Episcopal d'Eslovàquia, coincidint amb el final de la visita ''ad Limina'' dels pastors de les diòcesis d’aquest país europeu. En el discurs, Francesc ha encoratjat els prelats a valorar el fenomen de les migracions com "una oportunitat de trobada", i els ha recordat, a més, que "l'Església està cridada a proclamar i testimoniar l'acollida dels emigrants en el context de l'observança de la legalitat".
Francesc ha destacat la importància de la tasca pastoral dels bisbes en una situació caracteritzada per canvis sobtats en molts sectors de la vida humana i sobre la qual pesa el repte de la globalització. En aquesta situació, segons el pontífex, ''de vegades es perceben amenaces per a les nacions menys nombroses, però també alhora elements que poden constituir noves oportunitats”.
I pel que fa a les previsions, aquest divendres a les 10.30 del matí, es presenta el Congrés ‘Educar avui i demà: una passió que es renova’. Després, a les 12.30 del migdia, el Sant Pare rep en audiència, a la sala clementina del Vaticà, els participants en la Conferència sobre Urbanització i fe cristiana que es fa aquests dies a Roma.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 12 de novembre.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció