En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc recorda que "els cristians estan cridats a perdonar i a donar" i que això "és la misericòrdia, un compromís de vida"

El Papa ha tornat a parlar aquest dimecres de misericòrdia per identificar-la amb aquella perfecció de la qual sovint parlen els creients i a la…

21 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha tornat a parlar aquest dimecres de misericòrdia per identificar-la amb aquella perfecció de la qual sovint parlen els creients i a la qual sabem que no s'hi pot arribar humanament. En l’audiència general, Francesc ha recordat també els malalts d’Alzheimer per demanar més proximitat a ells en el Dia Mundial dedicat a aquesta malaltia. El pontífex ha assegurat, en la catequesi setmanal, que el fet de ser “misericordiosos com el Pare”, a partir d’un text de l’evangeli de Mateu, "no respon a un eslògan, sinó a un compromís de vida". Durant l’audiència a la Plaça de Sant Pere, el bisbe de Roma ha destacat que Déu ensenya que la perfecció consisteix en l’amor, que és el compliment de tots els preceptes de la llei, és a dir, que “perfectes vol dir misericordiosos”.
El Sant Pare, després de recordar que "el nostre amor sempre serà defectuós davant de l’amor del Senyor", ha explicat que “l’Església no pot deixar de ser sagrament de la misericòrdia de Déu en el món”, i que “els cristians estan cridats a ser testimonis d’aquesta misericòrdia, és a dir, a perdonar i a donar”. El pontífex ha comentat, a més, que “hi ha una lògica coherent, en el sentit que Déu i els germans van junts, quan es dóna i quan es rep”. Igualment ha expressat el seu desig que els creients "no perdin mai la identitat de fills d’un únic Pare, que ens uneix en el seu amor".
D'altra banda, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, el Sant Pare ha fet una crida a expressar proximitat amb aquests malalts. A partir del lema “recorda’t de mi”, Francesc ha situat aquesta proximitat en l'aposta prioritària "pels més imperceptibles, perquè siguin vistos amb ulls plens d’amor". A més, en altres moments de la seva reflexió, el Sant Pare ha instat els pelegrins a "obrir la seva vida a la misericòrdia del Senyor", i ha saludat especialment un grup procedent de Turquia. També ha renovat la seva crida a practicar les obres de misericòrdia i a aconseguir "que s'estimuli una caritat més fecunda, sobretot amb els més necessitats".
El bisbe de Roma ha recordat finalment la figura de Sant Mateu apòstol i evangelista, en el dia de la seva memòria litúrgica. Ho ha fet abans de l’audiència, en uns minuts en què ha entrat a l’aula Pau VI per saludar els malalts i persones amb dificultats físiques, ja que la pluja dificultava seguir l’audiència des de l’exterior.
Ressò de l'Encontre Mundial per la Pau a Assís
D'altra banda, la Trobada Mundial per la Pau, celebrada fins a aquest dimarts a Assís coincidint amb el 30è aniversari de la primera convocatòria interreligiosa feta per Joan Pau II, ha donat pas a nombroses valoracions en les últimes hores. El responsable de Comunicació del Sant Convent d’Assís, el franciscà Enzo Fortunato, ha destacat la importància de la pregària compartida pel Papa a la ciutat de Sant Francesc. "Ha estat una jornada memorable que haurem de reviure constantment, pel diàleg interreligiós, per la construcció de la pau a la nostra societat i al món", ha destacat. El frare, en la mateixa línia, ha afegit que "sorgeix d'Assís una pau a trossos, davant la guerra a trossos de la qual parla el Papa", i ha proposat tres camins per recorrer: "Coratge per denunciar les situacions d'abús de poder i violència, per denunciar la instrumentalització de la fe amb la violència i per assumir la responsabilitat universal i compromesa per la pau".
Per la seva banda, l’alcaldessa d’Assís, Stefania Proietti, ha situat la ciutat en la primera línia de la defensa de la pau. Ha dit que "la ciutat s'exalta, a partir de la sensació de tots els qui han ocupat les places i els carrers, amb una pregària molt potent per la pau i amb la presència autoritzada del Papa, reconeguda per tothom". L'alcaldessa també ha comentat que "el cel i la creació han volgut subratllar aquesta dimensió de lluminositat, de sol, amb la responsabilitat dels administradors per reclamar per al món aquella pau que no és només portar-la als països en guerra, sinó que neix dels gestos de cadascú de nosaltres". Igualment Stefania Proietti ha assegurat que, per aconseguir això, "cal derrotar i superar la indiferència, com va dir dimarts el Papa, i no reaccionar només quan veiem nens que moren o persones immigrades que són rebutjades".
Condol pels dos sacerdots assassinats a Mèxic
Finalment destaquem que Francesc ha enviat un missatge de condol per l'assassinat dels dos sacerdots segrestats a Mèxic dilluns passat, Alejo Nabor Jiménez Juárez i José Alfredo Suárez de la Cruz, rector i vicari de la Parròquia de Nostra Senyora de Fàtima, a la localitat de Poza Rica, a la zona de Veracruz. A través d'un telegrama, signat pel secretari d'Estat Vaticà, Pietro Parolin, i adreçat al bisbe de Papantla, Trinidad Zapata, "el Sant Pare expressa el seu sentit condol" al titular de la diòcesi, "així com al clergat, a les comunitats religioses i als fidels”, alhora que ofereix "sufragis per l'etern descans d'aquests sacerdots de Crist, víctimes d'una inexcusable violència".
En la missiva, el pontífex manifesta "una vegada més la seva ferma condemna a qualsevol atemptat contra la vida i dignitat de les persones", alhora que "anima el clergat i els agents pastorals de la diòcesi a mantenir amb energia la seva missió eclesial malgrat els obstacles, seguint l'exemple de Jesús, el Bon Pastor". El Papa expressa igualment el seu desig de "fer arribar també als familiars la seva proximitat davant aquesta prova tan dolorosa".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 21 de setembre.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció