En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc recorda que "les obres de misericòrdia no són teoria, sinó testimoni concret, sense donar llargues"

El Papa ha dit aquest dijous, en l’última audiència jubilar abans del parèntesi programat per a l’estiu, que "les obres de misericòrdia han estat tema…

30 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dijous, en l’última audiència jubilar abans del parèntesi programat per a l’estiu, que "les obres de misericòrdia han estat tema freqüent en els primers mesos d’aquest any". En una plaça de Sant Pere plena de gom a gom, Francesc ha afirmat que "la vida quotidiana ens posa en contacte amb nombroses situacions en què es troben moltes persones necessitades". En aquesta línia, ha fet una crida a no caure en l’apatia i "a valorar les nombroses oportunitats de practicar les obres de misericòrdia", donant espai a la “fantasia de la caritat” per individuar noves modalitats operatives. Així, segons el pontífex, "la via de la misericòrdia serà cada vegada més concreta i estarem més atents com els sentinelles". Finalment el bisbe de Roma ha recordat el seu recent viatge a Armènia, pel qual ha donat gràcies a Déu alhora que ha renovat la seva abraçada al poble armeni.
El Sant Pare ha recordat que "les obres de misericòrdia no són teoria, sinó testimoni concret, sense donar llargues a una persona que té fam, ja que se li ha de donar de menjar". Francesc ha destacat la importància de ser actius en la resposta a la necessitat humana, material i espiritual. Sobre el viatge a Armènia, el Sant Pare s’ha mostrat molt satisfet i agraït. També ha anunciat "el proper viatge als altres països del Caucas: Geòrgia i Azerbaitjan". El Papa, finalment, ha atribuït la pobresa a la indiferència dels éssers humans, i ha demanat una resposta coherent dels cristians. Després d’aplicar les paraules de Sant Jaume a la misericòrdia, dient que "sense obres està morta", Francesc ha demanat a tothom pregàries per ell i per tots els joves que es preparen ara per a la Jornada Mundial de la Joventut que es farà a Cracòvia, del 23 al 31 de juliol.
Comença a Munic la trobada "Junts per Europa"
“Junts per Europa” és el nom d’una trobada que viu des d’aquest dijous una nova edició a Munic. La iniciativa compta amb la col•laboració de comunitats i moviments cristians amb un marcat to ecumènic. En aquesta activitat, són presents també el president del dicasteri per la Unitat dels Cristians, el cardenal Kurt Koch, i el cardenal Peter Turkson, president del Pontifici Consell Justícia i Pau. El moment central serà aquest dissabte, quan es transmetran uns videomissatges del Papa Francesc i del Patriarca Bartomeu. Diego Goller, secretari general de Junts per Europa, ha explicat que "Junts per Europa és una xarxa de moviments impulsada per diverses esglésies, concretament la catòlica, l'evangèlica, l'ortodoxa i l'anglicana, que s'han trobat des de fa 15 anys"
Goller també ha destacat que "la iniciadora va ser Chiara Lubich, fundadora del Moviment dels Focolars, amb el suport d'Andrea Riccardi i de diverses persones del camp evangèlic, que s'han reunit i s'han volgut conèixer, però sobretot també coordinar en un projecte comú d'obertura a Europa". Finalment, el secretari general de Junts per Europa ha assegurat que "tots aquests moviments, amb els seus carismes, mantenen així oberta la possibilitat de construir l'Europa d'avui, en un moment en què valors  com ara l'acollida o el respecte per la persona són imprescindibles, no només donant les idees, sinó portant-hi les experiències". Diego Goller, secretari general de Junts per Europa, ha qualificat de molt positiu que el primer Papa no europeu sigui el qui està oferint un missatge europeista més clar.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 30 de juny.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024