En directe

Camins

PAPA FRANCESC

Francesc reitera que l'autoritat és servei i que l'Església necessita superar "l'obstacle de la deslleialtat"

El Papa ha tornat a recordar aquest dimarts que l’autoritat és servei i que no s’ha de caure en la temptació de focalitzar aquest servei…

8 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha tornat a recordar aquest dimarts que l’autoritat és servei i que no s’ha de caure en la temptació de focalitzar aquest servei en l’acció de "manar", un missatge que connecta amb el nou estil de dirigir que Francesc està donant a l’Església i al món. El pontífex ha dit que, "per servir bé el Senyor, hem d'estar atents i no ser deslleials o buscar el poder". Durant l’homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, el pontífex ha recordat que "no es pot servir Déu i el món". Ha destacat que tots els veritables deixebles del Senyor han de reflexionar sobre el fet que l'interès pel poder impedeix servir el Senyor. "Jesús ens ha ensenyat que el qui mana s'ha de convertir en el qui serveix i que, si algú vol ser el primer, ha de ser el servidor de tots", ha afegit.
Francesc ha comentat també que l'altre obstacle es produeix "també en la vida de l'Església", per exemple amb "la deslleialtat". El Sant Pare ha recordat que "no hi ha cap servent que pugui tenir dos patrons perquè serveix o bé Déu o bé els diners". En aquest sentit, ha assegurat que els obstacles, els desitjos de poder i la mateixa deslleialtat "treuen la pau i et condueixen a aquella picor del cor que t’arriba perquè no estàs en pau, sinó sempre ansiós". Francesc ha afegit que això "ens condueix a viure en aquesta tensió de la vanitat mundana, a viure per aparentar". En un altre moment, el bisbe de Roma ha comentat que "el servei a Déu és lliure, perquè som fills, no pas esclaus", i ha fet finalment una crida a repetir, tots i cadascú, que "som servents inútils" conscients que "sols no podem fer res".
Resposta de les congregacions a la intenció del novembre
D'altra banda, la intenció de pregària universal del Papa Francesc, en la qual demana ara al novembre pregàries pels països que treballen solidàriament a favor dels refugiats i desplaçats, ha tingut resposta en congregacions i entitats que treballen amb aquestes persones. María José Rei Merodio, missionera de Crist Ressuscitat, ha explicat aquest dimarts la tasca que realitza el Centre Astalli, del Servei Jesuïta a Refugiats a Itàlia. A més, la religiosa llatinoamericana ha destacat la resposta concreta que algunes congregacions religioses, que ja estan rebent "homes i dones refugiats casa seva, després de les crides del Papa Francesc".
L’experiència té ara mateix més de 25 congregacions implicades a la capital italiana, on ja han donat suport a més d’un centenar de persones. El projecte ajuda actualment més de 80 necessitats, tot això sense fer distinció de país, raça, cultura o religió. Finalment, la missionera de Crist Ressuscitat ha elogiat alguns aspectes del missatge del Papa, publicat recentment amb el títol Emigrants, menors d'edat, vulnerables i sense veu, de cara a la Jornada Mundial de l'Emigrant i Refugiat, que se celebrarà el 15 de gener. María José Rei ha assegurat que és especialment important també que el Sant Pare parli amb visió de futur, defensant un sistema d’acollida capaç d’afrontar, sense crear conflicte, les noves realitats dels desplaçats.
Tot a punt per al Jubileu dels pobres
Finalment destaquem que els pobres seran protagonistes durant tres dies aquest proper cap de setmana. En aquest Jubileu dedicat a ells, les persones socialment excloses, Francesc rebrà centenars de descartats divendres en audiència, mentre que dissabte es tornarà a trobar amb ells en una audiència jubilar especial a la Plaça de Sant Pere. Diumenge, se celebrarà l’Eucaristia igualment al Vaticà, amb la participació de centenars de pobres. Avui s’ha presentat l’esdeveniment a la Sala de Premsa Vaticana, amb la presència de François Le Forestier, de l’associació “Fratello”, i Carlo Santoro, de la Comunitat de Sant Egidi. Santoro ha explicat que aquestes persones són predilectes per al Sant Pare. "Són els qui es troben amb nosaltres a Roma cada vespre, des de fa molts anys, els anomenats descartats pel Papa, davant la temptació d'evitar veure'ls", ha comentat. També ha mostrat la seva esperança que, "a partir d'ara en aquest Any de la Misericòrdia, amb el fred hivernal que s'acosta, s'obrin refugis per dormir i llocs d'acollida des de les institucions i altres entitats".
El representant de la Comunitat de Sant Egidi ha recordat que els protagonistes d’aquest Jubileu, dins l’Any de la Misericòrdia, són fruit d’aquella “cultura del descartar” que el Papa està denunciant des de l’inici del seu pontificat. Són desheretats, sense sostre i persones privades de tot allò que toca la seva dignitat. Carlo Santoro ha recordat que tots estem  cridats a tenir l’actitud de “mirar les persones als ulls, donar-los la mà i deixar enrere l’individualisme i les poques que sovint tenim de veure persones tan diferents a nosaltres".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 7 de novembre.
------------------
El Sant Pare ha recordat que "no hi ha cap servent que pugui tenir dos patrons perquè serveix o bé Déu o bé els diners"

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció