En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc reivindica els vincles família-comunitat cristiana i demana que les esglésies siguin "llocs oberts, no pas museus"

La família i la comunitat cristiana estan i han de viure connectades, en permanent relació de fraternitat, segons ha dit aquest dimecres el Papa Francesc…

9 setembre 2015

Redacció

Comparteix
La família i la comunitat cristiana estan i han de viure connectades, en permanent relació de fraternitat, segons ha dit aquest dimecres el Papa Francesc en una audiència setmanal que ha tornat a omplir la Plaça de Sant Pere del Vaticà. En aquesta línia, una paraula ha ressonat en el missatge del pontífex: obertura. I és que les esglésies, com ha recordat, han d’estar sempre obertes a tothom, també als allunyats, perquè si no fos així, "es convertirien en museus"
 
Els vincles entre la família i la comunitat cristiana ha estat el tema central aquest dimecres en l’audiència general del Papa. El pontífex ha fet una crida a posar l’esperança en la família i en la comunitat cristiana, centres d’amor fratern i de comunió. En aquesta catequesi, el Sant Pare ha destacat que "l’Església és família per als qui creuen en Jesucrist, mentre que la família és Església domèstica, tot plegat basat en la solidaritat contra els centres de poder ideològic, financer i polític". Francesc ha qualificat la família de “lloc insubstituïble on comença el camí cap a l’eternitat”, i ha afegit que ha d'estar oberta a tothom.
El Sant Pare ha situat Pere, Joan, el publicà i molta gent pecadora i esperançada en la gran massa de destinataris del missatge de Jesús. Adreçant-se als milers de pelegrins de tot el món, presents a la Plaça de Sant Pere, el bisbe de Roma ha fet una crida a "testimoniar els valors de la família en tots els àmbits de la societat, sempre des del desig de descobrir el sentit cristià de la vida". Francesc ha recordat la importància de les famílies en la vida parroquial, perquè aquests llocs siguin llocs "amb portes obertes, centres vius i de culte i no pas museus", i ha demanat la intercessió de la Mare de Déu.
El pontífex també ha demanat l’ajuda del jesuïta Sant Pere Claver, la festa del qual se celebrava tot just aquest dimecres, per recordar els malalts i els esposos que s’acaben de casar. Ha proposat que l’amor i el coratge d’aquest sant català ompli d’esperança tothom, tant en la salut com en la vida de parella i de família. Francesc finalment ha animat tothom a fomentar l’afecte i l’estima recíproca, oferint i donant els propis dons a la comunitat i a tota la societat.
El Vaticà reclama més respostes de l'ONU
L'arquebisbe Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats, va intervenir aquest dimarts en la Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre la Protecció de Víctimes de Violència Ètnica i Religiosa al Pròxim Orient, organitzada a París. El prelat va recordar que des de l'any passat som testimonis “d’atrocitats terribles que han obligat milers de cristians i membres d'altres minories religioses o ètniques a abandonar casa seva i buscar refugi en un altre lloc en condicions precàries, amb grans patiments físics i morals''. En aquesta línia, ha recordat que '’estan en joc principis fonamentals com ara el valor de la vida, la dignitat humana, la llibertat religiosa i la coexistència pacífica i harmoniosa entre els individus i els pobles". Entre les propostes per millorar la situació, ha parlat de sensibilitzar la comunitat internacional per fer front a l'emergència humanitària i garantir les condicions mínimes de seguretat per a les minories i les comunitats cristianes.
I pel que fa a les previsions dins l’agenda del Papa Francesc per a aquest dijous 10 de setembre, a les 9.30 del matí, rebrà en audiència un grup de representants dels Equips de Matrimonis de la Mare de Déu, moviment familiar fundat pel sacerdot francès Henry Caffarel. A les 10.30, tindrà una audiència amb el primer ministre de Kuwait. Finalment, a les 11.15, el Sant Pare rebrà els bisbes que han estat nomenats aquest últim any, reunits aquests dies a Roma, com és tradició per aquestes dates.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició del programa Diari del Papa.
EL PAPA, A LA PREMSA MUNDIAL EN LES ÚLTIMES HORES
BBC: Papa Francesc, divorci i nul·litat matrimonial
LA VANGUARDIA: El Papa simplifica la nul·litat del matrimoni eclesiàstic
ARA: La decisió de Francesc no és divorci catòlic
EL PAÍS: El Papa simplifica la nul·litat matrimonial
EL PUNT AVUI: La nul·litat matrimonial catòlica serà més ràpida
LA VANGUARDIA: S'exhaureixen en dos minuts 10.000 entrades per veure el Papa a Filadèlfia
LA VANGUARDIA: Un documental explica els secrets de la Guàrdia Suïssa
ANTENA3: El Papa Francesc canvia normes en dos anys i mig i sacseja fonaments

Més actualitat

SOCIETAT

L'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó de Badalona era "indetectable"

Els bombers treballen en l'edifici sinistrat del carrer Canigó de Badalona el 7 de febrer de 2024 | Arxiu ACN

Així ho indica el cap de l'àrea tècnica del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Jordi Marrot, en declaracions a Ràdio Estel arran d'una primera anàlisi visual

26 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció