En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

Francesc reivindica "la devoció al Nen Jesús" per animar a "la solidaritat amb les víctimes de les últimes inundacions"

Francesc ha expressat aquest dimecres la seva proximitat amb els nombrosos afectats per les inundacions d'aquests dies en diverses zones del món, especialment a l’Amèrica…

30 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Francesc ha expressat aquest dimecres la seva proximitat amb els nombrosos afectats per les inundacions d'aquests dies en diverses zones del món, especialment a l’Amèrica del sud, a Anglaterra i Gal·les i al sud-oest dels Estats Units. "Invito a pregar per les víctimes de les calamitats a Anglaterra, a l'Amèrica llatina i als Estats Units, com també a la solidaritat", ha dit. En l’audiència setmanal, l’última de l’any, el Papa ha animat tothom a la solidaritat fraterna per socórrer els damnificats. A més, el Sant Pare ha destacat que els dies nadalencs es caracteritzen per "la devoció al Nen Jesús, conreada per sants com ara Santa Teresa de l’Infant Jesús". Ha recordat que tota la vida temporal de Jesús "és revelació i ensenyament que ens permet créixer en la fe, encara que tinguem poques referències de la seva infantesa i tenint en compte que la culminació de tota aquesta revelació és la mort i la resurrecció del fill de Déu". El pontífex ha recordat que el nen Déu "vol ser als nostres braços i que vetllem per ell".
En aquesta última catequesi del 2015, Francesc ha parlat del Nadal del Jubileu de la misericòrdia, a partir de l’evangeli de Lluc, que relata la trobada dels pastors amb l’àngel del Senyor, un fet que va provocar una gran llum. El pontífex ha vinculat la voluntat de Déu a la tendresa de vincular-nos al petit infant de Natzaret. El Sant Pare ha fet finalment una crida a "acollir Jesús en els nostres cors, amb el goig de saber que ell sempre ens acompanya". En una plaça de Sant Pere plena de gom a gom, el Sant Pare ha desitjat un bon any amb la imatge tendra del nen Déu. Francesc ha agraït les felicitacions rebudes aquests dies des de tot el món.
Finalment, Francesc ha recordat que contemplar el nen Jesús ens ajuda a practicar la misericòrdia, sobretot en aquest Any Jubilar. El Papa ha saludat especialment un grup de nens malalts de parla francesa. I abans de la benedicció apostòlica, Francesc s’ha adreçat especialment als joves, els malalts en general i els esposos acabats de casar, tot fent una crida a imitar la sagrada família de Jesús.
Més de 3,2 milions de persones, aquest 2015 amb el Sant Pare
D'altra banda, la Prefectura de la Casa Pontifícia ha informat aquest dimecres que més de 3,2 milions de persones han participat a diverses trobades amb el papa Francesc al Vaticà, en les audiències generals i especials, celebracions litúrgiques, Àngelus i Regina Coeli. L'organisme vaticà aclareix que les dades es basen en les sol·licituds d'entrades que va rebre per participar en  els esdeveniments, així com el càlcul de les presències a la Plaça de Sant Pere per als esdeveniments que no necessiten entrades.
El comunicat de la Casa Pontifícia afegeix que clarament aquests números "es refereixen només als esdeveniments al Vaticà, i no inclou altres moments en què el Papa ha tingut alguna trobada amb els fidels, com tampoc les visites a la diòcesi de Roma, ni a Itàlia, i encara menys en els viatges internacionals, en els quals el pontífex ha tingut trobades amb milions de persones, en ocasió dels grans esdeveniments o pels carrers". La Prefectura recorda que el Sant Pare, aquest any, ha viatjat a Sri Lanka, les Filipines, Sarajevo, Equador, Bolívia, Paraguai, Cuba, Estats Units, Kènia, Uganda i la República Centreafricana. 
Intencions del Papa per al mes de gener
Avancem, d'altra banda, les intencions del Papa per al mes de gener. La universal de l'apostolat de l'oració és ''que el diàleg sincer entre homes i dones de diverses religions, comporti fruits de pau i justícia''. D’altra banda, la intenció evangelitzadora és ''perquè mitjançant el diàleg i la caritat fraterna, amb la gràcia de l'Esperit Sant, se superin les divisions entre els cristians''.
Finalment, destaquem que el Papa rep aquest dijous, a les 11 del matí, els nens i nenes i nois i noies de les corals i escolanies associades a la Federació Internacional de Pueri Cantores, alguns d’ells procedents de Catalunya. Aquesta audiència amb els nens cantors es fa a l’Aula Pau VI del Vaticà. I a la tarda, també aquest dijous, el Sant Pare presideix la celebració de les Vespres, amb el Te Deum d’acció de gràcies per l’any 2015, a partir de les 5 de la tarda a la basílica de Sant Pere.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 30 de desembre.

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció