En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

Francesc Roig: “Des de Càritas fa temps que demanem el repartiment solidari i proporcional de migrants” 

El president de Càritas Catalunya creu que el debat sobre la llei d’estrangeria s’hauria d’abordar des d’un “realisme pràctic i no electoralista”.

11 juliol 2024

Redacció

Comparteix

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, ha defensat el repartiment de migrants que arriben en pastera a Espanya. “Des de Càritas, fa temps que demanem el repartiment solidari i proporcional de migrants”, ha comentat en una entrevista a La Caravana de Ràdio Estel. Roig ha insistit que aquestes persones “no fugen per gust o caprici, sinó perquè busquen millorar les seves necessitats”. El president de Càritas Catalunya ho ha dit l’endemà de saber que Catalunya s’ha abstingut en el repartiment de migrants no acompanyats perquè les xifres “no s’ajusten a la realitat”.  

Acte de presentació de la memòria de Càritas Catalunya 2023. Francesc Roig, president de l'entitat, és el primer de l'esquerra / Font: Càritas Catalunya
Acte de presentació de la memòria de Càritas Catalunya 2023. Francesc Roig, president de l'entitat, és el primer de l'esquerra / Font: Càritas Catalunya

“Cal una reforma de la llei d’estrangeria”

Preguntat per la llei d'estrangeria, Roig defensa que el debat sobre s'hauria d'abordar "des d'un realisme pràctic i no electoralista". "És necessària una reforma de la llei estrangeria per adequar-la a les necessitats del moment".

El president de Càritas també ha fet una crida al nou govern de Catalunya. Roig ha demanat que es consensuï i s'aprovi la llei per erradicar el sensellarisme, la llei del tercer sector o la llei de l'economia solidària de Catalunya. "Totes aquestes lleis han de contribuir a l'enfortiment del tercer sector i fer possible la cohesió i tranquil·litat social del nostre país".Roig ha lamentat que actualment hi ha moltes persones treballadores que no arriben a final de mes. "Tenim el que s'anomena 'pobresa laboral', és a dir, treballadors que són pobres", ha recordat.

Entrevista a Francesc Roig, president de Càritas Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024