En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Francesc Sánchez Carcassés, director artístic de la Cantada de Calella: "L'havanera ja és un cant popular absolut"

Calella de Palafrugell, la capital de l’havanera, va viure una nit única aquest dissabte 2 de juliol. Unes 30.000 persones van gaudir de la 50a…

4 juliol 2016

Mercè Raga

Comparteix
Calella de Palafrugell, la capital de l’havanera, va viure una nit única aquest dissabte 2 de juliol. Unes 30.000 persones van gaudir de la 50a edició de la Cantada d'Havaneres que aquest any ha vibrat més que mai amb una convidada de luxe: la cantautora de Palafrugell Sílvia Pérez Cruz. El director artístic i presentador de la cantada d’Havaneres, Francesc Sánchez Carcassés, que ha estat la veu de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell durant més de 10 anys, ha assegurat aquest dilluns a Ràdio Estel que “aquest any ha estat molt especial”
La Cantada també va sorprendre amb l’estrena de l’havanera El salanc de Calella, amb música de Josep Bastons i lletra de Carles Casanovas, component de Port Bo. Segons Sánchez Carcassés, “l'havanera ja és un cant popular absolut". En  la mateixa línia, ha afegit que "la cantada s’ha de viure, un gran multitud de gent ve a Calella ha viure aquesta cantada popular catalana". El director artístic ha comentat igualment que "no deixa de ser la continuació d’aquells pioners amb un repertori molt interessant que ve de Cuba, i que poc a poc s’incorporen noves composicions d’autors catalans”. 
Tot va començar en tavernes de mariners de Tossa, Sant Feliu, Palamós i Calella, a l'agost de 1966, amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. Va tenir la seva primera interpretació a l'aire lliure i va agradar tant que, a partir de llavors, se celebra la Cantada amb escenari al costat del mar. 
S’ha de dir que a finals de setembre i principis d'octubre, totes aquelles persones que vulguin podran reviure la cantada d’havaneres d’aquest any, en llocs tan emblemàtics com el Palau de la Música de Barcelona, l'Auditori de Girona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Per tant, es faran replicades en directe amb els millors grups catalans d’haveneres en els quatre punts del territori català. Durant tot aquest 2016 es commemora aquest mig segle de vida de la Cantada d’Haveneres de Calella amb diverses activitats.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 12'00") tota l'entrevista a Francesc Sánchez Carcassés.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024