En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Francesc Sánchez Carcassés, director artístic de la Cantada de Calella: "L'havanera ja és un cant popular absolut"

Calella de Palafrugell, la capital de l’havanera, va viure una nit única aquest dissabte 2 de juliol. Unes 30.000 persones van gaudir de la 50a…

4 juliol 2016

Mercè Raga

Comparteix
Calella de Palafrugell, la capital de l’havanera, va viure una nit única aquest dissabte 2 de juliol. Unes 30.000 persones van gaudir de la 50a edició de la Cantada d'Havaneres que aquest any ha vibrat més que mai amb una convidada de luxe: la cantautora de Palafrugell Sílvia Pérez Cruz. El director artístic i presentador de la cantada d’Havaneres, Francesc Sánchez Carcassés, que ha estat la veu de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell durant més de 10 anys, ha assegurat aquest dilluns a Ràdio Estel que “aquest any ha estat molt especial”
La Cantada també va sorprendre amb l’estrena de l’havanera El salanc de Calella, amb música de Josep Bastons i lletra de Carles Casanovas, component de Port Bo. Segons Sánchez Carcassés, “l'havanera ja és un cant popular absolut". En  la mateixa línia, ha afegit que "la cantada s’ha de viure, un gran multitud de gent ve a Calella ha viure aquesta cantada popular catalana". El director artístic ha comentat igualment que "no deixa de ser la continuació d’aquells pioners amb un repertori molt interessant que ve de Cuba, i que poc a poc s’incorporen noves composicions d’autors catalans”. 
Tot va començar en tavernes de mariners de Tossa, Sant Feliu, Palamós i Calella, a l'agost de 1966, amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. Va tenir la seva primera interpretació a l'aire lliure i va agradar tant que, a partir de llavors, se celebra la Cantada amb escenari al costat del mar. 
S’ha de dir que a finals de setembre i principis d'octubre, totes aquelles persones que vulguin podran reviure la cantada d’havaneres d’aquest any, en llocs tan emblemàtics com el Palau de la Música de Barcelona, l'Auditori de Girona, el Teatre Ateneu de Tàrrega i l'Auditori Pau Casals del Vendrell. Per tant, es faran replicades en directe amb els millors grups catalans d’haveneres en els quatre punts del territori català. Durant tot aquest 2016 es commemora aquest mig segle de vida de la Cantada d’Haveneres de Calella amb diverses activitats.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 12'00") tota l'entrevista a Francesc Sánchez Carcassés.

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció