En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc segueix preparant l'Any de la Misericòrdia: "Res no ens podrà separar mai de l'amor de Déu, que no condemna"

El Papa ha dit aquest dijous que «res no ens podrà separar mai de l'amor de Déu, en Crist Jesús nostre Senyor». En l’homilia de…

29 octubre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa ha dit aquest dijous que «res no ens podrà separar mai de l'amor de Déu, en Crist Jesús nostre Senyor». En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha assegurat que Déu "no condemna i que la nostra victòria és el seu amor inexplicable". "No és que ens hàgim de sentir vencedors de res; és que Déu ens estima, i no deixa de fer-ho", ha afegit. A partir de la primera lectura de Sant Pau, que explica que els cristians són vencedors «si Déu és amb nosaltres», El Sant Pare ha posat èmfasi en la idea que, "si Déu ens salva, no ens podrà condemnar ningú". Finalment, Francesc ha assegurat que "Déu ens diu encara avui que ens estima amb la seva tendresa de pare, en Jesucrist, que és la nostra seguretat". A més de dir que Déu "plora pels dolents, encara que facin coses lletges, precisament perquè estima", el pontífex ha destacat, en la mateixa línia, que "la impotència de Déu és la seva incapacitat de no estimar".
D'altra banda, el Papa ha rebut aquest dijous en audiència Dalia Grybauskaite, presidenta de Lituània, que després s’ha reunit amb el cardenal secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, acompanyat per l'arquebisbe Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats. Durant la conversa, en un clima cordial, la presidenta de la república bàltica ha posat de manifest l'estima dels seus ciutadans per la contribució positiva de l'Església Catòlica al progrés de la societat. Més tard, s’han analitzat algunes qüestions d'interès mutu, com ara la integració europea, la necessitat d'una major solidaritat entre les nacions per fer front als diversos desafiaments del present, l'acollida dels immigrants a Europa, la pau i la seguretat en àmbit regional i internacional, el conflicte a Ucraïna i la situació al Pròxim Orient, amb especial referència a Síria i Terra Santa. En altres audiències, Francesc també ha rebut el mateix dijous Iuri Fedotov, director executiu del Departament contra la Droga i el Crim de les Nacions Unides, i el cardenal australià George Pell, prefecte de la Secretaria d’Economia del Vaticà.
Es fa públic el programa d'una visita de Francesc a Prato i Florència
L'Oficina de Premsa de la Santa Seu ha donat a conèixer aquest dijous el programa de la visita que el Sant Pare farà a Prato i a Florència, el dimarts 10 de novembre amb motiu del V Congrés Nacional de l'Església Italiana. Francesc sortirà a les 7 del matí de l'heliport vaticà i arribarà una hora més tard al camp esportiu municipal de Prato. Des d'allà, anirà a la catedral, i a la plaça, pronunciarà un discurs davant els treballadors. 
A les 9 del matí es desplaçarà en helicòpter fins a Florència on, després de l'aterratge al estadaio Luigi Ridolfi, visitarà el baptisteri i es reunirà, a la Plaça de Santa Maria del Fiore, amb els representants del Congrés Nacional de l'Església Italiana. A les 12 resarà l'Àngelus i saludarà els malalts a la basílica de la Santissima Annunziata. El Papa també dinarà allà amb els pobres que van al menjador de Sant Francesco Poverino. Després de celebrar missa a l'estadi municipal Artemio Franchi, el pontífex s'acomiadarà de les autoritats i tornarà al vespre a Roma.
Un altre 50è aniversari conciliar: el de la Perfectae Caritatis
I si aquest dimecres destacàvem el cinquantè aniversari de la declaració Nostra Aetate del Concili Vaticà II, sobre les relacions de l’Església catòlica amb les altres religions, aquest dijous és notícia sobretot la Perfectae Caritatis, una declaració també conciliar sobre la renovació de la vida religiosa. Coincidint també amb l’Any de la Vida Consagrada, el secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica de la Santa Seu, José Rodríguez Carballo, ha estat aquest dijous a Barcelona. Al vespre, ha pronunciat una conferència sobre aquest important document, en un acte al Seminari, al carrer Diputació 231, presidit pel cardenal Lluís Martínez Sistach i organitzat per la Unió de Religiosos de Catalunya (URC).
El cardenal Parolin creu que hi haurà document del Papa sobre la família
El secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha dit que, després del Sínode, es pot esperar un document del Papa Francesc sobre la família. Parolin, en una conversa amb la premsa, ha explicat que "els temps no seran gaire llargs” i que “aquestes coses s'han de fer en temps relativament breus ja que, si no fos així, perden força i impacte". El secretari d’Estat ha apuntat que creu que, "si el Papa es decideix, ho farà en temps relativament breu".
Pietro Parolin s’expressava així aquest dimecres, en resposta a alguns periodistes en el marc del congrés sobre el 50è aniversari de la Declaració Nostra aetate (que aborda la relació de l'Església amb les altres confessions) a la Universitat Gregoriana de Roma. D'aquesta manera, el purpurat ha confirmat que el Sant Pare publicarà un document prenent com a base la Relació final aprovada per unanimitat -punt per punt- pels pares sinodals el dissabte 24 d'octubre, a la conclusió del Sínode sobre la Família.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

 

 

 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Quim Llisorgas: "Finalment, tots arribarem a tenir una discapacitat"

L'actor Quim Llisorgas a Ràdio Estel

Quim Llisorgas, conegut pel seu paper d'Hèctor a la sèrie 'Com si fos ahir' de 3Cat, explica a 'La Caravana' com ha aconseguit ser actor amb la síndrome de Joubert

12 abril 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

abusos sexuals en el sí de l’Església

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira: "Trobo a faltar assessorament psicològic als rodatges"

Ton Vieira és en Jairo, un jugador de futbol colombià que viu de primera mà el racisme, a L'Acadèmia, la nova sèrie de 3Cat

11 abril 2024