En directe

Trotamundos

PAPA FRANCESC

Francesc:"Sigues cristià de substància, no de façana"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tots els cristians perquè ho siguin de manera autèntica, "de substància i no pas de façana".…

12 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tots els cristians perquè ho siguin de manera autèntica, "de substància i no pas de façana". En resar l'Àngelus davant de desenes de milers de persones a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha comentat un nou fragment en què l'evangelista Mateu narra el Sermó la Muntanya. A partir del text, ha invitat els creients a "demanar a la Mare de Déu, dona de l'escolta i de l'obediència, que els ajudi a apropar-se cada vegada més a l'evangeli". En aquesta línia, el pontífex ha recordat que tot això "només és possible amb la gràcia de l'Esperit Sant, que ens permet fer tot amb amor i realitzar d'aquesta manera plenament la voluntat de Déu".

El Sant Pare ha explicat que, en el passatge evangèlic proposat per la litúrgia del dia, Jesús desitja ajudar els qui l'escolten a fer una relectura de la llei de Moisès. Després de recordar que Jesús ens ensenya com realitzar plenament la voluntat de Déu, amb una "justícia superior" en relació amb la dels escribes i dels fariseus, el bisbe de Roma ha destacat que "es tracta d'una justícia animada per l'amor, la caritat i la misericòrdia i, per tant, capaç de realitzar la substància dels manaments, evitant el risc del formalisme".

Al costat de la Paraula de Jesús, que va a l'arrel del mal, el Papa ha anlitzat també tres aspectes del pecat de l'home, que són l'homicidi, l'adulteri i el jurament. Abans d'invocar l'ajuda de la Mare de Déu, Francesc ha conclòs que "estem cridats a instaurar entre nosaltres, en les nostres famílies i en les nostres comunitats, un clima de transparència i de confiança recíproca, de manera que puguem ser considerats sincers sense recórrer a intervencions superiors per ser creguts". En la causa d'aquesta reflexió, ha situat "la desconfiança i la difidencia recíproca que sempre amenacen la serenitat".

El pontífex ha viscut un cap de setmana també marcat per la celebració, dissabte, de la festa de la Mare de Déu de Lourdes i la Jornada Mundial del Malalt. En el seu missatge, Francesc presenta Maria des de "la seva mirada, que consola els malalts". També s'ha complert, el mateix dia, el quart aniversari de la renúncia de Benet XVI. L'actual Papa emèrit, segons els analistes i vaticanistes, confirma amb la seva presència eclesial, discreta i retirat en la pregària, l'encert i la vigència d'una decisió que ha donat un nou impuls a l'Església i ha generat un vincle de fraternitat entre Francesc i el seu predecessor. Recordem que Benet XVI, minvat ja per l'edat i la pèrdua de força física, complirà 90 anys el proper 16 d'abril.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció