En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Francesc:"Sigues cristià de substància, no de façana"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tots els cristians perquè ho siguin de manera autèntica, "de substància i no pas de façana".…

12 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tots els cristians perquè ho siguin de manera autèntica, "de substància i no pas de façana". En resar l'Àngelus davant de desenes de milers de persones a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha comentat un nou fragment en què l'evangelista Mateu narra el Sermó la Muntanya. A partir del text, ha invitat els creients a "demanar a la Mare de Déu, dona de l'escolta i de l'obediència, que els ajudi a apropar-se cada vegada més a l'evangeli". En aquesta línia, el pontífex ha recordat que tot això "només és possible amb la gràcia de l'Esperit Sant, que ens permet fer tot amb amor i realitzar d'aquesta manera plenament la voluntat de Déu".

El Sant Pare ha explicat que, en el passatge evangèlic proposat per la litúrgia del dia, Jesús desitja ajudar els qui l'escolten a fer una relectura de la llei de Moisès. Després de recordar que Jesús ens ensenya com realitzar plenament la voluntat de Déu, amb una "justícia superior" en relació amb la dels escribes i dels fariseus, el bisbe de Roma ha destacat que "es tracta d'una justícia animada per l'amor, la caritat i la misericòrdia i, per tant, capaç de realitzar la substància dels manaments, evitant el risc del formalisme".

Al costat de la Paraula de Jesús, que va a l'arrel del mal, el Papa ha anlitzat també tres aspectes del pecat de l'home, que són l'homicidi, l'adulteri i el jurament. Abans d'invocar l'ajuda de la Mare de Déu, Francesc ha conclòs que "estem cridats a instaurar entre nosaltres, en les nostres famílies i en les nostres comunitats, un clima de transparència i de confiança recíproca, de manera que puguem ser considerats sincers sense recórrer a intervencions superiors per ser creguts". En la causa d'aquesta reflexió, ha situat "la desconfiança i la difidencia recíproca que sempre amenacen la serenitat".

El pontífex ha viscut un cap de setmana també marcat per la celebració, dissabte, de la festa de la Mare de Déu de Lourdes i la Jornada Mundial del Malalt. En el seu missatge, Francesc presenta Maria des de "la seva mirada, que consola els malalts". També s'ha complert, el mateix dia, el quart aniversari de la renúncia de Benet XVI. L'actual Papa emèrit, segons els analistes i vaticanistes, confirma amb la seva presència eclesial, discreta i retirat en la pregària, l'encert i la vigència d'una decisió que ha donat un nou impuls a l'Església i ha generat un vincle de fraternitat entre Francesc i el seu predecessor. Recordem que Benet XVI, minvat ja per l'edat i la pèrdua de força física, complirà 90 anys el proper 16 d'abril.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció