En directe

El Rosari

RÀDIO ESTEL

Francina Alsina, Josep-Lluís Masriera i Quim Sabater veuen la Setmana de la Dignitat com una valuosa eina sensibilitzadora

Milers de persones han participat en diversos actes i concentracions, entre dilluns 23 i aquest dissabte 28 de juny, a diverses ciutats de l’Estat dins…

30 juny 2014

Redacció

Comparteix

Milers de persones han participat en diversos actes i concentracions, entre dilluns 23 i aquest dissabte 28 de juny, a diverses ciutats de l’Estat dins la Setmana de la Dignitat, uns dies per reivindicar la importància de lluitar contra l’atur, la pobresa i la desigualtat. Ha estat aquest dilluns el tema del Mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, en què la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, ha destacat la importància de fer visible la indignació social davant les injustícies. “Encara que aparentment sembla que no passi res, hi ha molta gent que està bellugant-se, que està fent feina i que sobretot està fent una denúncia que és necessària, perquè hi ha moltes persones que viuen en una bombolla i que no se n’assebenten de què passa al seu voltant”, ha explicat. En aquesta línia, Alsina ha afegit que “hi ha persones de la nostra pròpia ciutat que ignoren situacions molt flagrants que hi succeeixen.”

Per la seva banda, l’economista Josep Lluís Masriera ha dit que sensibilitzar és bàsic perquè hi ha molta gent que està patint i que potser fa 10 anys no ho esperava. “De vegades parlàvem de la revolució industrial, o de la màquina de vapor, i jo diria que en aquest moments la revolució és la informàtica”, ha comentat. Masriera, en aquesta línia, ha destacat que la tecnologia “ha estat una gran revolució amb què s’han eliminat una gran quantitat de feines administratives que fins ara donaven molta ocupació”, alhora que ha fet una crida a “ser conscients que estem enmig d’un canvi econòmic i social molt important.”

També ha participat en el col·loqui d’aquest matí a Ràdio Estel el president de l’Observatori del Tercer Sector, Quim Sabater, que ha admès la necessitat de defensar els drets humans bàsics al carrer, i ha assegurat que “no es pot perdre l’esperança, i encara més des de la lectura cristiana de l’actualitat”. Quim Sabater ha conclòs que “hi ha moments en què es pensa que la solució és una revolta de masses, tot i que allò que és realment important és que hi ha molta gent que està traient rendibilitat d’aquesta situació, i campanyes o iniciatives com la de Càritas de fa quinze dies i altres ens han d’ajudar els ciutadans a ser més conscients”.

Quim Sabater, com també Josep Lluís Masriera i Francina Alsina, ha assegurat que el clima social actual influirà en futurs escenaris polítics. “És veritat que la gent està tipa dels partits polítics tradicionals. Van sortint casos i casos de corrupció, i això no fa bé a ningú. El que ens hem de plantejar és un sistema que posi les persones més necessitades al centre i que tingui l’educació, els serveis socials i la salut com a elements fonamentals”, ha dit Sabater.

Aquest any, la principal reclamació de la Setmana de la Dignitat ha estat la implantació d’una renda mínima garantida de 664 euros mensuals, recollida a l’Estatut català i inclosa en una iniciativa legislativa popular que ja té l’aval de més de 120.000 signatures. Entre els actes celebrats aquests dies a Catalunya, destaquen la cremada simbòlica de les causes de la pobresa i la marginalitat econòmica i social, a la foguera de Sant Joan, concentracions davant d’institucions, una cadena humana entre les oficines de Catalunya Bank i Bankia al centre de la capital catalana i un debat ciutadà aquest dissabte a la Plaça del Rei, també a Barcelona.

Es pot escoltar aquí tot el col·loqui (a partir del minut 24'00").

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció