En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Gabriel Magalhães, premi Memorial Bisbe Joan Carrera

El premi de Periodisme Memorial Bisbe Joan Carrera ja té els primers guardonats. En l’apartat Diàleg, Fe i Cultura ha estat premiat l’escriptor i articulista…

1 juny 2018

Carme Munté Margalef

Comparteix
El premi de Periodisme Memorial Bisbe Joan Carrera ja té els primers guardonats. En l’apartat Diàleg, Fe i Cultura ha estat premiat l’escriptor i articulista portuguès Gabriel Magalhães, pel conjunt de la seva obra literària, però molt especialment pels articles publicats a La Vanguardia
En l’apartat Inclusió Social, ha estat premiat el reportatge Fora de tot, els sense llar, del programa 30 minuts de TV3. Han recollit el guardó els periodistes Georgina Pujol, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación.
I en l’apartat Joventut, Fe i Discerniment Vocacional, les guardonades han estat els periodistes Laura Mor i Glòria Barrete pel monogràfic Joves i Església, publicat a Catalunya Religió. El treball premiat s’emmarca en el proper Sínode de Bisbes, que se celebrarà a l’octubre, precisament, sobre Els joves, la fe i el discerniment vocacional. 
Cadascun dels tres apartats del premi està dotat amb 2.000 euros, que han patrocinat la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Càritas diocesana de Barcelona i l’Abadia de Montserrat
El jurat del Premi Memorial Joan Carrera ha estat format per Carme Borbonès (patrona de les Fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana); Jordi Breu (president del Memorial Bisbe Joan Carrera); Peio Sánchez (rector de Santa Anna de Barcelona); Jaume Aymar (membre del Memorial Joan Carrera i director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana); i els periodistes Salvador Aragonès, Lluís Foix, Ignasi Miranda i Carme Munté. Enric Frigola, coordinador general de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, ha actuat de secretari.
Els premis són convocats pel Memorial Bisbe Joan Carrera, creat l’any 2015 per mantenir ferma la memòria, el pensament i la figura del qui fou bisbe auxiliar de Barcelona. Aquesta associació, juntament amb Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, impulsa la creació d’aquests premis periodístics amb motiu del desè aniversari de la mort del bisbe. 
VII Nit de Ràdio Estel i «Catalunya Cristiana»
El veredicte del jurat i el lliurament dels guardons ha tingut lloc durant la VII edició de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el sopar anual a benefici d’aquests dos mitjans de comunicació. Com cada any, la Nit, celebrada el divendres 1 de juny i organitzada pel Club+Amics, ha estat presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i ha comptat amb un gran nombre de personalitats del món eclesial, cultural, social i polític català. 
La Nit ha tingut dos moments destacats: l’actuació a la basílica de Santa Maria del Mar de l’Orfeó Badaloní i de l’Esbart Sant Jordi, i el posterior sopar a la Casa Llotja de Mar. 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció