En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Gabriel Magalhães, premi Memorial Bisbe Joan Carrera

El premi de Periodisme Memorial Bisbe Joan Carrera ja té els primers guardonats. En l’apartat Diàleg, Fe i Cultura ha estat premiat l’escriptor i articulista…

1 juny 2018

Carme Munté Margalef

Comparteix
El premi de Periodisme Memorial Bisbe Joan Carrera ja té els primers guardonats. En l’apartat Diàleg, Fe i Cultura ha estat premiat l’escriptor i articulista portuguès Gabriel Magalhães, pel conjunt de la seva obra literària, però molt especialment pels articles publicats a La Vanguardia
En l’apartat Inclusió Social, ha estat premiat el reportatge Fora de tot, els sense llar, del programa 30 minuts de TV3. Han recollit el guardó els periodistes Georgina Pujol, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación.
I en l’apartat Joventut, Fe i Discerniment Vocacional, les guardonades han estat els periodistes Laura Mor i Glòria Barrete pel monogràfic Joves i Església, publicat a Catalunya Religió. El treball premiat s’emmarca en el proper Sínode de Bisbes, que se celebrarà a l’octubre, precisament, sobre Els joves, la fe i el discerniment vocacional. 
Cadascun dels tres apartats del premi està dotat amb 2.000 euros, que han patrocinat la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Càritas diocesana de Barcelona i l’Abadia de Montserrat
El jurat del Premi Memorial Joan Carrera ha estat format per Carme Borbonès (patrona de les Fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana); Jordi Breu (president del Memorial Bisbe Joan Carrera); Peio Sánchez (rector de Santa Anna de Barcelona); Jaume Aymar (membre del Memorial Joan Carrera i director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana); i els periodistes Salvador Aragonès, Lluís Foix, Ignasi Miranda i Carme Munté. Enric Frigola, coordinador general de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, ha actuat de secretari.
Els premis són convocats pel Memorial Bisbe Joan Carrera, creat l’any 2015 per mantenir ferma la memòria, el pensament i la figura del qui fou bisbe auxiliar de Barcelona. Aquesta associació, juntament amb Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, impulsa la creació d’aquests premis periodístics amb motiu del desè aniversari de la mort del bisbe. 
VII Nit de Ràdio Estel i «Catalunya Cristiana»
El veredicte del jurat i el lliurament dels guardons ha tingut lloc durant la VII edició de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el sopar anual a benefici d’aquests dos mitjans de comunicació. Com cada any, la Nit, celebrada el divendres 1 de juny i organitzada pel Club+Amics, ha estat presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i ha comptat amb un gran nombre de personalitats del món eclesial, cultural, social i polític català. 
La Nit ha tingut dos moments destacats: l’actuació a la basílica de Santa Maria del Mar de l’Orfeó Badaloní i de l’Esbart Sant Jordi, i el posterior sopar a la Casa Llotja de Mar. 

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció