En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

"Gent que estima molt la feina, però per a alimentar l'ego"

Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no…

25 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no ha de ser assolir l’èxit, sinó, que en tot cas, això resulta com una conseqüència: “En el fons és que la teva essència estigui en consonància amb l’essència del què fas i amb qui ho fas. Fàcilment trobaràs com que et portaran a bons llocs”.
 
L’especialista en educació de les emocions, Eva Bach, assegura que no ha treballat mai per l’èxit: “Jo no he treballat mai per l’èxit, que no vol dir que no m’importi que el que faci tingui reconeixement o valorat. Treballo per quelcom intern: la vida és més maca quan ens mou un foc intern, que quan ens mou el desig d’arribar a una fita externa”.
 
Eva Bach sosté en el seu llibre Educar per estimar la vida (Plataforma Editorial) que la vocació només és vàlida si ens fa estimar la vida: “A vegades hi ha gent que s’estima molt la seva feina però la fa amb l’objectiu d’alimentar l’ego: d’obtenir aquest reconeixement constant, aquestes valoracions positives que li fan pensar que és el millor del món. A mi és una cosa que em preocupa i que no m’agrada. Quan em diuen que sóc la millor del món, no m’agrada que m’ho diguin. A més, no m’ho crec”.
 
La conferenciant i terapeuta familiar creu que en lloc de buscar alimentar el nostre ego, és millor treballar per a compartir i encendre nous somnis en els altres i en el món.
 
Escolta l’entrevista sencera (minut 46)

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció