En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

"Gent que estima molt la feina, però per a alimentar l'ego"

Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no…

25 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem entrevistat la pedagoga i escriptora Eva Bach, que sosté que l’objectiu de l’educació no ha de ser assolir l’èxit, sinó, que en tot cas, això resulta com una conseqüència: “En el fons és que la teva essència estigui en consonància amb l’essència del què fas i amb qui ho fas. Fàcilment trobaràs com que et portaran a bons llocs”.
 
L’especialista en educació de les emocions, Eva Bach, assegura que no ha treballat mai per l’èxit: “Jo no he treballat mai per l’èxit, que no vol dir que no m’importi que el que faci tingui reconeixement o valorat. Treballo per quelcom intern: la vida és més maca quan ens mou un foc intern, que quan ens mou el desig d’arribar a una fita externa”.
 
Eva Bach sosté en el seu llibre Educar per estimar la vida (Plataforma Editorial) que la vocació només és vàlida si ens fa estimar la vida: “A vegades hi ha gent que s’estima molt la seva feina però la fa amb l’objectiu d’alimentar l’ego: d’obtenir aquest reconeixement constant, aquestes valoracions positives que li fan pensar que és el millor del món. A mi és una cosa que em preocupa i que no m’agrada. Quan em diuen que sóc la millor del món, no m’agrada que m’ho diguin. A més, no m’ho crec”.
 
La conferenciant i terapeuta familiar creu que en lloc de buscar alimentar el nostre ego, és millor treballar per a compartir i encendre nous somnis en els altres i en el món.
 
Escolta l’entrevista sencera (minut 46)

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció