En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Gil Tamayo assegura que s'ha d'acabar "amb l'Església del no" per comunicar millor "el rostre misericordiós de Déu"

El nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, ha destacat aquest dimecres al matí que la seva gran prioritat passa…

27 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, ha destacat aquest dimecres al matí que la seva gran prioritat passa per fer realitat ''allò que està reiterant el Papa Francesc, que és la proximitat i la transmissió del rostre misericordiós de Déu, i fer-ho traient no pas l'exigència i la radicalitat evangèlica, però sí aquell rivet negre que l'Església havia posat en l'anunci de l'Evangeli com si fos l'Església del no''. En una entrevista al programa El primer cafè de Ràdio Estel, Gil Tamayo ha expressat el seu desig d'ajudar a assolir ''una Església que aposti per les coses positives, per la grandesa de l'home, que és el camí de l'Església, com deia Joan Pau II''. Finalment, el nou portaveu dels bisbes espanyols ha recordat que, ''en tota aquesta jerarquia, cal posar a dalt de tot els pobres, els necessitats, els malalts i tots els qui reclamen ajuda, sortint a les perifèries''.

Sobre la seva experiència d'informar en castellà sobre el procés d'elecció del nou Papa al març passat, José María Gil Tamayo ha dit que va ser ''una doble experiència espiritual i sacerdotal, dins la vivència d'un esdeveniment eclesial en primera línia que va mostrar una Església madura i en plenitud''. També ha elogiat el treball del portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, i la seva ''autenticitat''. El secretari general de l'Episcopat espanyol ha recordat ''amb afecte i gran amistat el bisbe Joan Carrera, un gran home de comunicació'' i també el cardenal Ricard Maria Carles, ingressat a l'hospital de Tortosa des de divendres passat. Finalment, com a gran prioritat del seu nou càrrec, Gil Tamayo ha destacat ''el treball de construir una imatge positiva de l'Església que faci més eficaç la seva arribada a la societat''.

José María Gil Tamayo, de 56 anys, és sacerdot de la diòcesi de Mèrida-Badajoz. Ja havia treballat a la Conferència Episcopal com a director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació entre 1998 i 2011. Des del 2006, a més, és consultor del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció