En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Gil Tamayo diu que està al servei "de tota la societat plural" i defensa la transparència

El nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, s’ha incorporat aquest dijous al matí a la plenària de l’organisme, que…

20 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El nou secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, s’ha incorporat aquest dijous al matí a la plenària de l’organisme, que el va elegir dimecres amb 48 vots en primera votació. En una conferència de premsa, Gil Tamayo ha assegurat que la seva nova tasca està al servei de l’Església i de tot la societat espanyola, ''que és plural i formada per ciutadans que tenen dret a la informació''. Seguint la línia del Papa Francesc, el secretari general de l’Episcopat espanyol ha recordat que l’Església està ''sobretot al costat dels pobres i necessitats, arribant fins i tot moltes vegades que la societat els abandona''. Gil Tamayo, sense confirmar-ho explícitament, ha confirmat que les seves responsabilitats inclouen també la feina de portaveu, i ha defensat la transparència i la transmissió de l'Evangeli ''en positiu i amb honestedat''.

I el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha valorat aquest matí per a Ràdio Estel la figura de José María Gil Tamayo, de qui ha dit que ''és un home dialogant, amb bones relacions amb els bisbes de Catalunya i amb capacitat d'entendre la realitat catalana''. També ha qualificat de positiu que no sigui bisbe, perquè ''quan parla en nom de l'Episcopat, no compromet tant els bisbes''.

José María Gil Tamayo, prevere i periodista, va néixer l’any 1957 a la localitat extremenya de Zalamea de la Serena. Entre els anys 1998 i 2001, va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació. Més recentment, després de la renúncia de Benet XVI i abans de la celebració del conclave, Gil Tamayo va treballar com a portaveu per als mitjans de comunicació en llengua espanyola. És llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat de Navarra i, des de l’octubre de 2006, és consultor del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials.

Perfil complet

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció