En directe

El rosari

SOCIETAT

"Globalment Rússia no és cap amenaça per al món"

El politòleg Guillem Pursals, el portaveu d'Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, i l'advocat i president de Barcelona per Síria, Jordi Verdaguer, han coincidit aquest…

23 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El politòleg Guillem Pursals, el portaveu d'Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, i l'advocat i president de Barcelona per Síria, Jordi Verdaguer, han coincidit aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de destacar que "Rússia no és globalment cap amenaça per al món", i que "ha ressorgit d'una decadència que havia portat aquest país gairebé a enfonsar-se" des de la caiguda de la Unió Soviètica comunista. Pursals ha comentat que "està en un renaixement, després d'una crisi econòmica i de quedar-se sola sense aliats, amb noves aliances amb països com ara l'Iran o Síria, tot sumat a la victòria de Donald Trump als Estats Units i amb el seu aïllacionisme". Sobre Putin i el sistema teòricament democràtic, el politòleg ha recordat que "no es pot considerar un dictador perquè ha complert escrupulosament la pròpia constitució". Igualment Pursals ha qualificat de "falses" les acusacions sobre Rússia "d'ingerència en processos electorals d'altres països".

Vilaró ha dit que, per a Amnistia, "el més important és quina afectació té en drets humans el sistema polític rus, i no tant si és més o menys democràtic". En aquesta línia, ha recordat que "s'han fet processos judicials, hi ha atacs a defensors de drets humans, fins i tot amb algun cas d'assassinat no aclarit, i és molt difícil ser opositor al govern i actuar-hi com a ONG". Verdaguer, per la seva banda, ha explicat que "una vegada, en un monestir ortodox, hi era Putin", i que li van dir que "s'hi retira una setmana cada any, cosa que diu molt a favor d'un home que, a més de ser intel·ligent, es prepara espiritualment". Per contra, ha reconegut que "el poder corromp, i Putin, que porta 18 anys governant, no és una excepció".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 23 de gener

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció