En directe

Laudes

FÓRMULA ESTEL

González-Agàpito: "El Luter 'catòlic' pot ser atractiu per a tots els que volem una Església renovada en Jesucrist"

Avui dilluns 16 de gener a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona tindrà lloc la 2a Jornada 500 anys de la Reforma Protestant, organitzada…

16 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Avui dilluns 16 de gener a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona tindrà lloc la 2a Jornada 500 anys de la Reforma Protestant, organitzada per la Delegació d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses de l’Arquebisbat de Barcelona, l’Església evangèlica luterana de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans. L’acte serà a 2/4 de 7 de la tarda i incloura dues conferències: 
- “El significat del matrimoni de Martí Luther” Rvda. Susanne Storck, pastora de l’Església Luterana i doctora en Teologia
- “Martí Luther catòlic i les seves 95 tesis” Mons. Jaume González-Agàpito, delegat d’ecumenisme i relacions interreligioses de l’arquebisbat de Barcelona
A les portes de la setmana de pregària per la Unitat dels Cristians, hem parlat a la Fórmula Estel amb Monsenyor Jaume González-Agàpito sobre l’actualitat de l’ecumenisme.
Les 95 tesis de Martí Luter van ser el primer document condemnat per Roma, concretament pel Papa Lleó X. S’ha marcat com l’origen del protestantisme el 31 d’octubre de 1517, quan Luter va fixar aquestes tesis a la porta de l’església de la Universitat de de Wittenberg. Monsenyor Jaume González-Agàpito ha recordat: "A l'Església catòlica, a part de Luter, hi havia un gran impuls de reforma, exigint una vida del clergat d'acord amb el què predicava, de participació dels laics...", i afegeix: "Aquest Luter que encara no ha fixat les tesis pot ser atractiu per a tots els que volem una Església renovada en Jesucrist".
Jaume González-Agàpito, delegat d’Ecumenisme i Relacions Interreligioses de l’arxidiòcesi de Barcelona, destaca el bon moment que està vivint el diàleg ecumènic i la feina feta fins ara, però adverteix: "Potser les generacions joves es pensen que això sempre ha estat així. A la nostra època ens admiràvem molt de parlar amb un protestant o de fer unes reunions, o quan vam començar l'ecumenisme a Barcelona. Avui dia sembla molt més normalitzat, però la unió no és un esforç nostre, sinó que significa més fidelitat a Jesucrist".
 
Mons. Jaume González-Agàpito recorda les paraules del Papa Francesc: "En aquesta trobada de pregària, aquí a Lund, volem manifestar el nostre desig comú de romandre units a Ell per tenir vida".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció