En directe

La Caravana

POLÍTICA

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Comparteix

L'advocat penalista Francesc Jufresa ha explicat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que, segons la llei de l'indult, el govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult que ha demanat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la sentència que condemna a Laura Borràs. Però avisa que el termini "és prorrogable fins a un any". El lletrat ha detallat que "no es començarà a tramitar l'expedient administratiu de l'indult" fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que presentarà la defensa de Laura Borràs. Per tant, el recorregut legal es podria dilatar en el temps.

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.
Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC | ACN

Francesc Jufresa també ha apuntat que "és habitual" que un tribunal sentenciador, un cop acabada la seva sentència, es rellegeixi a si mateix i demani al govern espanyol que indulti a la persona que està sentenciant. "Estadísticament, no ho fan moltes vegades, però està previst en el Codi Penal. La llei estableix que, quan el tribunal, en l'estricta aplicació de la llei, es veu obligat a imposar una pena que li sembla desproporcionada té la facultat de demanar directament al govern que indulti aquesta persona".

L'advocat penalista ha afegit que, en aquest cas, el tribunal ho ha fet "de manera molt humanitària", perquè demana un indult al govern només de la pena de dos anys perquè Laura Borràs no entri a la presó. Sobre la sentència del TSJC, el lletrat ha assegurat que "des d'un punt de vista tècnic, jurídic i penal està perfectament construïda" i que "no es pot retreure".

"És habitual que un tribunal sentenciador, un cop acabada la seva sentència, es rellegeixi a si mateix i demani al govern espanyol que indulti a la persona que està sentenciant

Entrevista a l'advocat penalista Francesc Jufresa

0:00 / 0:00

Més actualitat

Els veïns de Badalona exigeixen la posada en marxa del Consell de Prevenció i Seguretat per lluitar contra les agressions sexuals

Imatge de l'enganxina de l'112 d'un cotxe de Mossos d'Esquadra

El psicòleg Jaume Funes assegura que ni el Codi Penal ni l'abandonament són la solució

7 juny 2023

Redacció

Les vacances escolars són un risc per als infants que no tenen hàbit de lectura a casa

Alumnes d'Artés amb el llibre 'La revolta dels burots'

Ho diu Marta López, directora del programa de lectura Lecxit, de la Fundació Bofill, qui assegura que "usar una pantalla i no ser lector no té una relació directa"

6 juny 2023

Redacció

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

Mostra mèdica

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció