En directe

Fabricació Pròpia

MEDI AMBIENT

POLÍTICA

El Govern assegura que "de moment" no hi ha catalans afectats pels aiguats de Líbia ni cap víctima catalana pel terratrèmol del Marroc

Avui es reuneix el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència per coordinar l'ajuda que es donarà des de Catalunya al Marroc

13 setembre 2023

Redacció

Comparteix

El terratrèmol que divendres va sacsejar les províncies properes a Marràqueix, al Marroc, i les destrosses que ha provocat el pas del temporal Daniel per Líbia no han deixat cap víctima de Catalunya. Així ho ha assegurat a Ràdio Estel la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, en una entrevista al programa 'La Caravana'. Serret ha detallat que s'han posat en contacte amb les autoritats de Líbia i que "de moment" no els consta cap víctima que tingui residència a Catalunya.

Gossos de la Unitat Canina de Bombers que viatgen al Marroc per ajudar a les víctimes del terratrèmol

Gossos de la Unitat Canina de Bombers que viatgen al Marroc per ajudar a les víctimes del terratrèmol | ACN

Comitè Català d'Ajut Humanitari al Marroc

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea ha convocat avui dimecres el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència que ha de coordinar l'ajuda que s'oferirà des de Catalunya, "identificar les prioritats" i analitzar en quins punts de la catàstrofe es pot ser més útil.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que el que cal ara "és acompanyar en la reconstrucció i en com superar aquesta tragèdia" que ha assolat el Marroc i que ja ha deixat, ara per ara, més 2.900 morts i milers de desapareguts a les zones properes de Marràqueix.

"S'ha anat molt de pressa a convocar l'ajut humanitari"

Serret ha detallat també que, abans de la reunió d'aquest comitè d'ajuda humanitària, es reunirà amb representants del Consolat del Marroc a Barcelona "per intercanviar informació i perquè li traslladin les demandes" pel que fa a l'ajuda humanitària que necessita el país.

Per exemple, en el cas del terratrèmol a Turquia, la consellera ha comentat que el que més es demandaven eren "qüestions sanitàries com aigua, material mèdic o la possibilitat d'accedir a aliments" per a la població supervivent.

El Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència que es convoca avui, ho fa cinc dies després del terratrèmol, però la consellera Serret ha defensat que "s'ha anat molt de pressa a convocar ajut humanitari". De fet, ha detallat que "la Generalitat des del primer moment s'ha posat a disposició del Marroc per poder ajudar en el primer impacte".

Entrevista a Meritxell Serret, consellera d'Acció Exterior i UE

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA MÓN

Cristóbal López: "Cal treballar per disminuir les desigualtats i donar condicions de vida dignes a les famílies"

terratrèmol al Marroc

L'arquebisbe de Rabat fa balanç de quina és la situació al Marroc després del terratrèmol que ha provocat almenys 2.500 morts i 2.500 ferits

11 setembre 2023

Redacció