En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Greg Burke: "El Papa es mourà per Egipte sense vidres blindats"

El portaveu de la Santa Seu, Greg Burke, ha dit aquest dilluns que "no hi ha preocupació davant la visita del Papa a Egipte", i…

24 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El portaveu de la Santa Seu, Greg Burke, ha dit aquest dilluns que "no hi ha preocupació davant la visita del Papa a Egipte", i ha anunciat que finalment "es mourà amb un vehicle normal, sense vidres blindats". Burke, en una conferència informativa a la Sala de Premsa del Vaticà, ha recordat "la triple dimensió de la visita, que és pastoral, ecumènica i interreligiosa", en un país de 90 milions d’habitants amb un 89 per cent de musulmans i un 10 per cent de cristians coptes, entre els quals els catòlics fidels a Roma només representen el 0,1 per cent. El portaveu de la Santa Seu ha explicat que Francesc arribarà a Egipte en positiu, com "un home de pau", perquè "vol donar signes positius". Ha comentat també que el pontífex "és tranquil i coneix la situació d'Egipte, amb tot el que ha passat amb els coptes els últims anys, especialment aquest Diumenge de Rams".
Sobre el vehicle i la seguretat, Burke ha explicat que "hi haurà dos moments en què es desplaçarà amb un descapotable: durant la Missa de dissabte, per ser enmig de la gent, i durant l'encontre al Seminari, quan hi haurà un moment de pregària amb sacerdots, seminaristes i religiosos". El director de la Sala de Premsa també ha confirmat que "farà una volta amb el cotxe descobert". Igualment Greg Burke ha comentat que el pontífex es mostrarà fidel al seu compromís d’impulsar una cultura de l’encontre amb tothom, sense barreres. "Això és construir ponts, no només amb la petita comunitat catòlica, que són germans, sinó també en l'àmbit interreligiós i ecumènic, dos aspects fonamentals", ha explicat.
Serà divendres quan el Sant Pare començarà el seu Viatge Apostòlic de dos dies a la ciutat del Caire, per invitació del president de la República, els Bisbes de l'Església Catòlica, el Papa Teodor II i el Gran Imam de la Mesquita d'al-Azhar, Ahmed Mohamed Al-Tayyib. El primer dia, Francesc visitarà el president de la República i al Gran Imam d'Al-Azhar. Posteriorment tindrà lloc la trobada amb les autoritats i amb Teodor II. Dissabte, el Papa celebrarà Missa a la 10.00. Després dinarà amb els bisbes egipcis i el seguici papal. A les 15.15 presidirà una trobada de pregària amb el clergat, els religiosos, les religioses i els seminaristes. I després de la cerimònia de comiat, el Pontífex emprendrà, a les 17.00, el vol de tornada a Roma.
"La fe és concreta"
D'altra banda, en l'homilia de l'Eucaristia matinal a la Casa de Santa Marta, el pontífex ha fet una crida aquest dijous a "no oblidar mai que la nostra fe és concreta i rebutja els compromisos i les idealitzacions". En una celebració en què han participat també els cardenals consellers del C9, que es reuneixen amb el pontífex fins dimecres, el bisbe de Roma ha reivindicat "la llibertat que ens dóna l'Esperit Sant per fer que l'anunci de l'Evangeli es produeixi sense rigideses". A partir de la imatge de la trobada de Nicodem amb Jesús i el testimoni de Pere i Joan, després del guariment d'un lisiat, el Sant Pare ha rebutjat l'actitud dels "Doctors de la Llei que volen entrar en les negociacions per arribar a compromisos", i ha admès que "l'Església ha caigut molt sovint, al llarg de la història, en el discurs d'allò es pot i allò no".
Finalment destaquem que el Vaticà vol veure amb els seus propis ulls la feina de les ONGs abocades al rescat d'immigrants al Mediterrani. El Sant Pare ha expressat la seva voluntat personalment, en una audiència privada aquest dissabte, al català Òscar Camps, fundador de Pro Activa Open-Arms, una de les organitzacions més actives en aquestes operacions a alta mar. Està previst que un representant de la Santa Seu pugui els propers dies a bord del vaixell Open Arms d'Òscar Camps per verifcar "in situ" el rescat davant les costes de Líbia. Segons Camps, el Papa està al corrent de tot el que passa al Mediterrani.
L'audiència privada entre Francesc i s'ha fet just quan algunes d'aquestes ONGs són en el punt de mira de l'agència europea que controla les fronteres exteriors dels estats, i de la justícia siciliana. Algunes han estat acusades per FRONTEX i tres fiscalies sicilianes d'estar en connivència amb els traficants d'homes i d'haver transportat, fins i tot, criminals a Itàlia. Òscar Camps ha assegurat, però, que "si no fos per les ONGs, hi hauria milers de morts, que és el que vol Frontex per convertir el mar en un cementiri perquè no vinguin més per aquí". Camps també ha dit que Francesc "és l'únic líder polític que realment es preocupa per la sort dels migrants".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 24 d'abril.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció