En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Ha estat la setmana de la Guàrdia Civil"

Les darreres sessions del judici del procés sobiranista han estat centrades en les declaracions de diversos agents de la Guàrdia Civil, que van participar durant…

22 març 2019

Redacció

Comparteix

Les darreres sessions del judici del procés sobiranista han estat centrades en les declaracions de diversos agents de la Guàrdia Civil, que van participar durant els registres que es van produir entre el 20 de setembre i l'1 d'octubre del 2017 en diferents naus de Catalunya amb la finalitat de trobar propaganda relacionada amb el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Un dels agents ha arribat a declarar que va veure la presència de l'actual president de la Generalitat, Quim Torra , en un dels indrets investigats. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb l'advocat Ramon Riudor. "Han estat unes sessions que destaquen afirmacions com les d'haver vist a Quim Torra en una nau durant els registres que va fer la Guàrdia Civil, o d'altres com que a la localitat de Sant Joan de Vilatorrada els ciutadans que hi havia concentrats als punts de votació dels col·legis electorals van agredir alguns guàrdies civils."


Durant els judicis els testimoniatges no poden mentir i és delicte fer-ho. Està penalitzat fins a tres anys de presó. L'advocat també ha assegurat."S'ha de veure si les declaracions dels guàrdies civils són contradictòries ja que si es dona aquest cas no tindran cap validesa jurídica."Ara el judici es reprendrà el dilluns a partir de les 10h, on està previst que hi continuïn declarant més agents de la Guàrdia Civil sobre l'actuació de l'operació policial desplegada pel cos amb motiu del referèndum de l'1 d'octubre.
Un repàs a l'actualitat
Com cada divendres a l'espai Think Thank s'ha fet una tertúlia on s'han repassat els temes més actuals.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció