En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Ha mort Ignasi Farreres, gran humanista cristià de pau i diàleg

Ignasi Farreres ha mort aquest diumene als 81 anys d'edat, després d'una llarga malaltia. Aquest economista, humanista cristià i expert en dret laboral va ser…

12 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Ignasi Farreres ha mort aquest diumene als 81 anys d'edat, després d'una llarga malaltia. Aquest economista, humanista cristià i expert en dret laboral va ser conseller de Treball de la Generalitat, entre els anys 1988 i 1999, i dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya. A més, va ser els últims anys president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), entitat que impulsa l'estudi, la reflexió i la incidència pública a favor d'un sistema econòmic basat en valors cristians i en la justícia social. Aquest col·lectiu, a més, col·laborava amb Ràdio Estel des de fa més d'una dècada, principalment a través del programa Plusvàlua, ara anomenat Economia amb valors. L'exconseller, a més, participava sovint en col·loquis tant al matí, en l'antic programa El primer cafè, com a la tarda, en l'actual espai El Mirador de l'actualitat. Fonts de la nova formació política hereva dels democristians catalans, Units per Avancar, han comunicat la pèrdua de Farreres aquest matiex dilluns al matí.  La vetlla tindrà lloc a partir d'aquest dilluns al migdia al tanatori de les Corts de Barcelona, on se celebraran les exèquies aquest dimecres, 14 d'octubre, a les 11:00 hores.
Ignasi Farreres, nascut a la Pobla de Segur el dia 1 d'agost de 1939, va destacar per la seva personalitat dialogant, tant en la seva feina del sector econòmic com en la seva gestió de conseller. Sempre va impulsar taules i fòrums de conversa amb sindicats, patronals i representants del món laboral. Després de deixar el càrrec de govern, Farreres va estar imputat pel cas Treball sobre presumpte finançament irregular d'Unió, però va ser absolt. En la seva dimensió més personal, l'exconseller va destacar per la pau, la serenor, la mansuetud i la capacitat d'escoltar que mostrava en el tracte amb tothom. Els qui el van tractar més valoren sobretot la seva amistat i la seva generositat exemplars. Fins i tot és significatiu el somriure, que podríem qualificar de selectiu en moments concrets, un autèntic reflex de la llum i l'esperança que la nostra societat viu ara enmig dels problemes i les foscors.

Entre les nombroses reaccions, el secretari general d'Units per Avancar, el també exconseller Ramon Espadaler, ha expressat la seva tristesa per la mort de Farreres. L'ha definit com "un humanista d'arrel cristiana, compromès amb les persones i el país a través d'Unió Democràtica de Catalunya i del govern". La plataforma Portes Obertes del Catalanisme, a la qual també va pertànyer, ha destacat que va treballar sempre, des de la seva opció contrària a la independència, "a favor de l'entesa, el diàleg i la reconciliació a Catalunya" a través de la junta d'aquesta entitat.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció