En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Han atacat injustament la figura del bisbe Messeguer”

Aquest divendres, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha parlat sobre el recent comunicat del…

13 novembre 2020

Comparteix
Aquest divendres, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha parlat sobre el recent comunicat del Bisbat sobre el conflicte de les obres d’art de la Franja de Ponent. L’actual titular de la diòcesi ha assegurat que el conflicte és un “litigi que enfronta dues comunitats germanes”, i ha afegit que “aquestes coses ens poden, fins i tot, fer separar”.  
El litigi per les obres d’art de la Franja de Ponent, que enfronta des de fa 25 anys als tribunals les diòcesis de Lleida i la de Barbastre-Montsó, continua el seu lent procés judicial. En la darrera sentència, emesa el 10 de desembre de l’any passat, en la qual el  jutjat de Barbastre ordenava tornar a l’Aragó 111 peces que, des de fa més d’un segle, es conserven al Museu de Lleida. El bisbat català, acollint-se a aquest dret, va presentar al·legacions a la decisió judicial. Ara correspon al tribunal aragonès examinar aquestes al·legacions i, finalment, dictaminar. 
Després d’una reacció feta pública aquest dimecres pel bisbe de Barbastre-Montsó, Ángel Pérez Pueyo, en què deia que la seva diòcesi se sent «dolguda» i «cremada», el Bisbat de Lleida ha manifestat que, en aquest complicat procés judicial, l’aflicció i les ferides no són patrimoni d’una sola de les parts. En un comunicat fet públic aquest dijous, Lleida assegura que, «en els desacords, hi ha patiment en totes dues parts», i que «aquesta diòcesi no pretén causar més dolor a ningú, sinó només presentar els seus arguments i defensar, segons el seu criteri, les pròpies raons»
En un altre moment de l’entrevista a Ràdio Estel, l’actual bisbe de Lleida també ha afirmat que se sent dolgut per algunes acusacions de diversos mitjans, que “han atacat injustament la figura del bisbe Messeguer”. Josep Meseguer va ser l'impulsor del Museu Diocesà de Lleida. El bisbe Gimenez Valls també ha recordat la figura del sacerdot Jesús Tarragona, que va morir aquest dijous als 95 anys i que precisament va ser un puntal del museu lleidatà i, com també ha reafirmat l’actual titular de la diòcesi,  “un bon creient i prevere”. 

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció