En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Han atacat injustament la figura del bisbe Messeguer”

Aquest divendres, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha parlat sobre el recent comunicat del…

13 novembre 2020

Comparteix
Aquest divendres, en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, ha parlat sobre el recent comunicat del Bisbat sobre el conflicte de les obres d’art de la Franja de Ponent. L’actual titular de la diòcesi ha assegurat que el conflicte és un “litigi que enfronta dues comunitats germanes”, i ha afegit que “aquestes coses ens poden, fins i tot, fer separar”.  
El litigi per les obres d’art de la Franja de Ponent, que enfronta des de fa 25 anys als tribunals les diòcesis de Lleida i la de Barbastre-Montsó, continua el seu lent procés judicial. En la darrera sentència, emesa el 10 de desembre de l’any passat, en la qual el  jutjat de Barbastre ordenava tornar a l’Aragó 111 peces que, des de fa més d’un segle, es conserven al Museu de Lleida. El bisbat català, acollint-se a aquest dret, va presentar al·legacions a la decisió judicial. Ara correspon al tribunal aragonès examinar aquestes al·legacions i, finalment, dictaminar. 
Després d’una reacció feta pública aquest dimecres pel bisbe de Barbastre-Montsó, Ángel Pérez Pueyo, en què deia que la seva diòcesi se sent «dolguda» i «cremada», el Bisbat de Lleida ha manifestat que, en aquest complicat procés judicial, l’aflicció i les ferides no són patrimoni d’una sola de les parts. En un comunicat fet públic aquest dijous, Lleida assegura que, «en els desacords, hi ha patiment en totes dues parts», i que «aquesta diòcesi no pretén causar més dolor a ningú, sinó només presentar els seus arguments i defensar, segons el seu criteri, les pròpies raons»
En un altre moment de l’entrevista a Ràdio Estel, l’actual bisbe de Lleida també ha afirmat que se sent dolgut per algunes acusacions de diversos mitjans, que “han atacat injustament la figura del bisbe Messeguer”. Josep Meseguer va ser l'impulsor del Museu Diocesà de Lleida. El bisbe Gimenez Valls també ha recordat la figura del sacerdot Jesús Tarragona, que va morir aquest dijous als 95 anys i que precisament va ser un puntal del museu lleidatà i, com també ha reafirmat l’actual titular de la diòcesi,  “un bon creient i prevere”. 

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció