En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Hem de conèixer millor la història recent per tancar ferides i impulsar la reconciliació?

Aquest divendres preguntem des de Ràdio Estel: Hem de conèixer millor la història recent per tancar ferides i impulsar la reconciliació? - Sí. L’autèntica memòria…

22 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Aquest divendres preguntem des de Ràdio Estel:
Hem de conèixer millor la història recent per tancar ferides i impulsar la reconciliació?
- Sí. L’autèntica memòria històrica passa pel coneixement dels fets.
- No cal. La reconciliació sempre és en clau de present i futur.
- Amb més o menys investigació del passat, cal perdonar i oblidar.
En el programa El mirador de l'actualitat (19.15 hores), parlarem aquest divendres de la memòria històrica i la difusió dels fets i les persones que ens han precedit. Primer entrevistarem Eduard Puigventós, doctor en Història i autor del llibre L’home del piolet (una biografia de Ramon Mercader, l'assassí de Trotski). Després compartirem col·loqui també amb l'historiador Joan Pallarès, autor de llibres sobre memòria històrica, i amb el monjo de Montserrat i historiador Hilari Raguer, reconegut amb la Medalla d'Or de la Universitat de Barcelona.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció