En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

"Hem de veure si Junts per Catalunya treu o posa vots a la unitat de l'independentisme"

Sempre atents a l’actualitat i al teu servei perquè tinguis la informació que necessites. A la Fórmula Estel t’acompanyem de 8 del matí a 5…

14 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Sempre atents a l’actualitat i al teu servei perquè tinguis la informació que necessites. A la Fórmula Estel t’acompanyem de 8 del matí a 5 de la tarda amb la millor música, informació cultural i de servei, i de 8 a 9, un informatiu amb Mercè Raga i Borja de María.
Fa poc Francina Alsina va ser nomenada presidenta de la Taula del Tercer Sector. Aquest dimarts, l’encara presidenta de la Federació de Voluntariat Social ha obert la Fórmula amb El Pensament del Dia: “Els voluntaris contribueixen a fer una societat millor, transformant la realitat, fan denúncia de tot allò que cal millorar. Compleixen les paraules de l’Evangeli: reben molt més que donen”.
L'entrevista
Què són els CDRs i com s'organitzen? Marc Abella, portaveu temporal, ha presentat els Comités de Defensa de la República, que van saltar al primer pla de les mobilitzacions el 8N, dia de la vaga general, amb els talls de carreteres i ocupacions de vies de trens, i també van ser protagonistes de la votació de l’1 d’octubre
A Catalunya, Espanya, Balears, París... s'han constituït 280 Comitès de Defensa de la República (veure mapa): “Com a organització som molt jovenets, tenim un mes i mig de vida. Som la gent que el dia 1 d’octubre ens vam organitzar per obrir els col·legis electorals (...) Després de veure tot aquest èxit de l’autoorganització es va decidir: per què no provàvem de reunir-nos tots, seguir endavant i agrupar-nos diferents pobles/barris. Des de fer activitats per fer desobediència pacífica, donar un cop de mà, o, en el cas de la vaga, les accions que vam creure oportunes”. 
Marc Abella, portaveu temporal dels Comités de Defensa de la República, ha explicat que hi ha gent molt diferent: jove, treballadora de totes les edats, jubilats… “A l’haver-hi gent tant diversa sorgeixen idees molt diverses”. Abella ha rebutjat la qualificació de radicals: “No ens considerem radicals, tot i que alguna de les accions s’havia de fer perquè trencava la falsa normalitat. Qualsevol acció que fem és desobediència pacífica. Ens relacionen amb tots els partits. Nosaltres vam sorgir de les AMPES i de la gent que va defensar les escoles, i com a tot arreu, hi ha gent que pensa d'una manera o altre, i hi ha molta diversitat”.
El Comentari de l'Actualitat
També hem parlat de Junts per Catalunya i la decisió de classificar operació policial d’1 octubre amb el professor de dret constitucional de la UAB, Joan Lluis Perez Francesch
La declaració de secret d’Estat de l’operació Policía Nacional i la Guàrdia Civil, ha afirmat Pérez Francesch, “impedeix divulgar les operacions policials. L’argument de fons és per raons d’eficàcia. Seria important saber el cost de l’operatiu, que sens dubte ha de ser molt elevat, el pagament de l'estada als hotels i als vaixells, les dietes, i fins i tot si s’ha demanat algun crèdit”. 
El professor de dret constitucional de la UAB també ha reflexionat sobre Junts per Catalunya: “Hem de veure si Junts per Catalunya treu vots o posa vots a la unitat de l’independentisme. Hi ha gent que pensa que amb diferents matissos s’expressin sensibilitats diferents que es podrien coordinar conjuntament”.
Remeis de Frare
Per acabar la 1a hora, Fra Valentí Serra, a la seva secció Remeis de Frare, ha divulgat una herba ramaiera antiguíssima, la flor de saüc.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel d’aquest dimarts 14 de novembre

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024