En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Hem de veure si Junts per Catalunya treu o posa vots a la unitat de l'independentisme"

Sempre atents a l’actualitat i al teu servei perquè tinguis la informació que necessites. A la Fórmula Estel t’acompanyem de 8 del matí a 5…

14 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Sempre atents a l’actualitat i al teu servei perquè tinguis la informació que necessites. A la Fórmula Estel t’acompanyem de 8 del matí a 5 de la tarda amb la millor música, informació cultural i de servei, i de 8 a 9, un informatiu amb Mercè Raga i Borja de María.
Fa poc Francina Alsina va ser nomenada presidenta de la Taula del Tercer Sector. Aquest dimarts, l’encara presidenta de la Federació de Voluntariat Social ha obert la Fórmula amb El Pensament del Dia: “Els voluntaris contribueixen a fer una societat millor, transformant la realitat, fan denúncia de tot allò que cal millorar. Compleixen les paraules de l’Evangeli: reben molt més que donen”.
L'entrevista
Què són els CDRs i com s'organitzen? Marc Abella, portaveu temporal, ha presentat els Comités de Defensa de la República, que van saltar al primer pla de les mobilitzacions el 8N, dia de la vaga general, amb els talls de carreteres i ocupacions de vies de trens, i també van ser protagonistes de la votació de l’1 d’octubre
A Catalunya, Espanya, Balears, París... s'han constituït 280 Comitès de Defensa de la República (veure mapa): “Com a organització som molt jovenets, tenim un mes i mig de vida. Som la gent que el dia 1 d’octubre ens vam organitzar per obrir els col·legis electorals (...) Després de veure tot aquest èxit de l’autoorganització es va decidir: per què no provàvem de reunir-nos tots, seguir endavant i agrupar-nos diferents pobles/barris. Des de fer activitats per fer desobediència pacífica, donar un cop de mà, o, en el cas de la vaga, les accions que vam creure oportunes”. 
Marc Abella, portaveu temporal dels Comités de Defensa de la República, ha explicat que hi ha gent molt diferent: jove, treballadora de totes les edats, jubilats… “A l’haver-hi gent tant diversa sorgeixen idees molt diverses”. Abella ha rebutjat la qualificació de radicals: “No ens considerem radicals, tot i que alguna de les accions s’havia de fer perquè trencava la falsa normalitat. Qualsevol acció que fem és desobediència pacífica. Ens relacionen amb tots els partits. Nosaltres vam sorgir de les AMPES i de la gent que va defensar les escoles, i com a tot arreu, hi ha gent que pensa d'una manera o altre, i hi ha molta diversitat”.
El Comentari de l'Actualitat
També hem parlat de Junts per Catalunya i la decisió de classificar operació policial d’1 octubre amb el professor de dret constitucional de la UAB, Joan Lluis Perez Francesch
La declaració de secret d’Estat de l’operació Policía Nacional i la Guàrdia Civil, ha afirmat Pérez Francesch, “impedeix divulgar les operacions policials. L’argument de fons és per raons d’eficàcia. Seria important saber el cost de l’operatiu, que sens dubte ha de ser molt elevat, el pagament de l'estada als hotels i als vaixells, les dietes, i fins i tot si s’ha demanat algun crèdit”. 
El professor de dret constitucional de la UAB també ha reflexionat sobre Junts per Catalunya: “Hem de veure si Junts per Catalunya treu vots o posa vots a la unitat de l’independentisme. Hi ha gent que pensa que amb diferents matissos s’expressin sensibilitats diferents que es podrien coordinar conjuntament”.
Remeis de Frare
Per acabar la 1a hora, Fra Valentí Serra, a la seva secció Remeis de Frare, ha divulgat una herba ramaiera antiguíssima, la flor de saüc.
Recupera la 1a hora de la Fórmula Estel d’aquest dimarts 14 de novembre

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció