En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“Hem descobert una manera eficient de treballar”

Moltes persones, arran del coronavirus, tenen la impressió que canviaran moltes coses en la societat del segle XXI, des de les relacions personals amb familiars…

13 maig 2020

Comparteix
Moltes persones, arran del coronavirus, tenen la impressió que canviaran moltes coses en la societat del segle XXI, des de les relacions personals amb familiars o amics fins al món laboral. Però fins a quin punt és cert? Ja ha començat aquest canvi? Són qüestions que hem abordat aquest dimecres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel amb el doctor en Sociologia i professor de la Universitat Oberta de Catalunya Francesc Núñez. El sociòleg ha destacat que “l’ésser humà està fet per relacionar-se, fet que propicia que, amb una petita llibertat que ens donen, ja ens juntem”. En aquesta línia, ha afegit que “el coronavirus segurament afectarà el descobriment de noves maneres de relacionar-se, com ja hem descobert amb les noves tecnologies”.
Núñez, però, ha assegurat que, “encara que les pantalles siguin més presents, estem desitjant relacionar-nos de tu a tu”. Això sí, malgrat tot, el coronavirus ha aportat alguna cosa positiva. A partir d’aquesta idea, el sociòleg ha comentat que “hem descobert que tenim veïns amb els quals no ens relacionàvem, i ara mínimament els coneixerem quan els trobem al carrer i els saludarem saludarem, com també donarem sortida a relacions que abans no teníem, encara que tindrem por a juntar-nos”.
Tot i això, les relacions costaran molt de canviar. El professor de la UOC ha dit que “som el país que té més bars per nombre de habitants”, i que “la gent té aquesta cultura no canvia d’un dia per l’altre”. Finalment i pel que fa al món laboral, Núñez ha dit que “el teletreball ha vingut per quedar-se, perquè hi hem descobert una manera eficient de treballar”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció

Jaume Collboni aposta per reduir les escales de creuers i que el port de Barcelona sigui el punt de sortida dels viatgers

Jaume Collboni, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PSC a Barcelona assegura que "l'Eixample es pot pacificar si s'augmenta l'oferta de transport públic"

23 març 2023

Redacció / Arquebisbat de Tarragona