En directe

Fabricació pròpia

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

"Hem d'estar arrelats a la nostra societat, però sempre en comunió amb l'Església universal per anunciar Jesucrist"

Amb motiu del seu quart aniversari com a arquebisbe de Barcelona, aquest dilluns 23 de desembre el cardenal Joan Josep Omella ha visitat els estudis…

23 desembre 2019

Macià Grau

Comparteix
Amb motiu del seu quart aniversari com a arquebisbe de Barcelona, aquest dilluns 23 de desembre el cardenal Joan Josep Omella ha visitat els estudis de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, on ha estat entrevistat per parlar dels reptes actuals de l'Església catalana i fer balanç dels seus 4 anys al capdvant de l'arquebisbat de Barcelona.
L'entrevista, en la qual han participat els periodistes Ignasi Miranda i Mercè Raga, també ha comptat amb la participació del director d'aquests dos mitjans de comunicació, Mn. Jaume Aymar, que ha donat la benvinguda al cardenal i l'ha felicitat per la seva tasca durant tots aquests anys de ministeri episcopal com a arquebisbe de Barcelona.
Com ha explicat Joan Josep Omella, a l’hora de fer balanç d’aquests quatre anys és necessari destacar el gran sentiment d’acollida que va sentir des del moment en què va arribar: “Em sembla que he estat aquí tota la vida. Hi ha hagut dificultats, com a tot arreu, però la situació de Catalunya és semblant a la de molts països d’Europa. Hem de tenir una mirada universal més àmplia.” I és que com ha manifestat, fins ara el cardenal ha hagut de fer front a situacions molt diverses, que van des de la situació política del país fins als casos dels abusos sexuals, que es van resoldre amb una gran solvència: “L’Església s’ha posat les piles davant del pecat dels abusos. Ha demanat perdó, està prenent mesures per a la gent. Demanaria que la societat fos sensible amb tots els estaments, no només amb l’Església. S’ha d’educar en virtuts i valors.”

A més de valorar aquests quatre anys, el cardenal també ha tractat els principals reptes que viu l’Església catalana, com és el d’adaptar-se a les noves necessitats de la societat actual: “L’Església sempre camina amb la gent del seu segle, no s’ha de modernitzar, però sí adaptar-se i reformar-se, com diu el Papa. Això s’ha de fer sent fidels a l’Evangeli i a la gent d’avui, que té una sensibilitat diferent a la de fa 100 o 50 anys.”
En aquest sentit, el mateix arquebisbe de Barcelona ha fet una crida als cristians a avançar per poder transmetre l’Evangeli: “Hem d’obrir el cor i avançar. No ho hem de canviar tot però sí el que serveixi per donar potència a la paraula de Crist”.

25 anys del Concili Provincial Tarraconense
D’entre tots els temes tractats pel cardenal, en destaca el recordatori al Concili Provincial Tarraconense, que aquest any vinent complirà el seu 25è aniversari: “El Concili es va fer per prendre consciència que hem d’estar arrelats a la societat, però també hem d’estar en comunió amb l’Església universal per anunciar Jesucrist”. Tan és la influència del conegut com Concili català que el mateix arquebisbe de Barcelona ha exposat que 25 anys després encara queda molt per aprendre: “Encara no li hem tret tota la substància a aquest Concili; és com l’Evangeli, hi tenim molt per aprendre”.

Finalment, i després d’agrair la tasca dels mitjans de comunicació com Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el cardenal Omella ha felicitat tots dos mitjans pels seus respectius aniversaris que han celebrat aquest any, i els ha animat a seguir treballant a favor de la veritat: “Com a cristians, hem d’afavorir els mitjans de comunicació que sempre busquen la veritat. En general, els mitjans haurien de ser més honrats i treballar per la comunió i no per la confrontació”. 

Podeu escoltar l’entrevista AQUÍ

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció