En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist"

Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de…

29 març 2017

Joan Piñol / @BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, de l’arquebisbe de València i vicepresident de la Conferència Episopal Espanyola, Antonio Cañizares, i del cardenal de Westminster i vicepresident de les conferències episcopals d’Europa, Vincent Nichols. Nichols va posar l’accent en la importància d’escoltar als joves i acompanyarlos en l’encontre amb Jesús. El cardenal de Westminter va afirmar: “Enmig de les incerteses que regnen en aquest moment a Europa, hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist”. També es va fer palès la importància de la comunió i la fraternitat entre persones de 37 països diferents d’Europa, en un moment marcat pel Brexit i les tensions entre països.
L’objectiu de la trobada es preparar-se pel Sínode Ordinari dels Bisbes (document preparatori) convocat pel Papa Francesc per a l’octubre de 2018, centrat en l’acompanyament dels joves i el discerniment de la seva vocació. De fet, el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, coordina aquest simposi a Barcelona. 
Durant la jornada inaugural, celebrada aquest dimarts, l’arquebisbe de Cracòvia, Marek Jedraszewski, va pronunciar una conferència que va versar sobre l’acompanyament als joves a la llum del passatge de La Bíblia dels deixebles d’Emaús (Lc 24, 15).
Aquest és el primer simposi en el qual col·laboren diferents àrees de pastoral que generalment anaven per separat: ensenyament, catequesi, joves, vocacions i universitats. A més dels responsables d’aquestes pastorals, hi ha prop de 200 participants.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció