En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist"

Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de…

29 març 2017

Joan Piñol / @BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, de l’arquebisbe de València i vicepresident de la Conferència Episopal Espanyola, Antonio Cañizares, i del cardenal de Westminster i vicepresident de les conferències episcopals d’Europa, Vincent Nichols. Nichols va posar l’accent en la importància d’escoltar als joves i acompanyarlos en l’encontre amb Jesús. El cardenal de Westminter va afirmar: “Enmig de les incerteses que regnen en aquest moment a Europa, hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist”. També es va fer palès la importància de la comunió i la fraternitat entre persones de 37 països diferents d’Europa, en un moment marcat pel Brexit i les tensions entre països.
L’objectiu de la trobada es preparar-se pel Sínode Ordinari dels Bisbes (document preparatori) convocat pel Papa Francesc per a l’octubre de 2018, centrat en l’acompanyament dels joves i el discerniment de la seva vocació. De fet, el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, coordina aquest simposi a Barcelona. 
Durant la jornada inaugural, celebrada aquest dimarts, l’arquebisbe de Cracòvia, Marek Jedraszewski, va pronunciar una conferència que va versar sobre l’acompanyament als joves a la llum del passatge de La Bíblia dels deixebles d’Emaús (Lc 24, 15).
Aquest és el primer simposi en el qual col·laboren diferents àrees de pastoral que generalment anaven per separat: ensenyament, catequesi, joves, vocacions i universitats. A més dels responsables d’aquestes pastorals, hi ha prop de 200 participants.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció