En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist"

Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de…

29 març 2017

Joan Piñol / @BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts es va inaugurar el Simposi de conferències episcopals d’Europa, que se celebra fins divendres a Barcelona. La presentació va anar a càrrec de l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, de l’arquebisbe de València i vicepresident de la Conferència Episopal Espanyola, Antonio Cañizares, i del cardenal de Westminster i vicepresident de les conferències episcopals d’Europa, Vincent Nichols. Nichols va posar l’accent en la importància d’escoltar als joves i acompanyarlos en l’encontre amb Jesús. El cardenal de Westminter va afirmar: “Enmig de les incerteses que regnen en aquest moment a Europa, hem d’oferir als joves la roca que és Jesucrist”. També es va fer palès la importància de la comunió i la fraternitat entre persones de 37 països diferents d’Europa, en un moment marcat pel Brexit i les tensions entre països.
L’objectiu de la trobada es preparar-se pel Sínode Ordinari dels Bisbes (document preparatori) convocat pel Papa Francesc per a l’octubre de 2018, centrat en l’acompanyament dels joves i el discerniment de la seva vocació. De fet, el cardenal Lorenzo Baldisseri, secretari general del Sínode dels Bisbes, coordina aquest simposi a Barcelona. 
Durant la jornada inaugural, celebrada aquest dimarts, l’arquebisbe de Cracòvia, Marek Jedraszewski, va pronunciar una conferència que va versar sobre l’acompanyament als joves a la llum del passatge de La Bíblia dels deixebles d’Emaús (Lc 24, 15).
Aquest és el primer simposi en el qual col·laboren diferents àrees de pastoral que generalment anaven per separat: ensenyament, catequesi, joves, vocacions i universitats. A més dels responsables d’aquestes pastorals, hi ha prop de 200 participants.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció