En directe

La Missa de cada dia

POLÍTICA

“Hem garantit les mesures de seguretat i el dret de manifestació”

La d’aquest any es una Diada de Catalunya, sens dubte, molt diferent i marcada per la crisi sanitària del Covid-19. Les activitats al carrer s’han…

12 setembre 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
La d’aquest any es una Diada de Catalunya, sens dubte, molt diferent i marcada per la crisi sanitària del Covid-19. Les activitats al carrer s’han desenvolupat però d’una manera absolutament restringida, la qual cosa ens allunya molt d’imatges espectaculars d’anys passats. Els ciutadans es manifesten, cadascú segons la seva sensibilitat però, en aquest cas, sempre sense perdre de vista la seguretat personal i la prevenció sanitària. Sens dubte, un dels grans protagonistes de les darrers diades, molt reivindicatives, ha estat l’Assemblea Nacional Catalana. Aquest divendres, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, el secretari nacional de l’ANC, Adrià Alsina, ha explicat les seves impressions de tot plegat.

Com creu que s’ha desenvolupat la Diada 2020?
Estem molt satisfets perquè, durant la setmana anterior, vam treballar per garantir les mesures sanitàries i també el dret de manifestació. Creiem que no per ser prudents ens he m de carregar els drets fonamentals de la gent. Cal protegir les persones, però també son imprescindibles els drets polítics i és important resoldre els conflictes.

Tenint en compte que aquesta Diada és diferent i que hi ha formats restringits, quin creu que és el missatge que l’independentisme pot transmetre?

Es evident que, aquesta vegada, no hem posat ni un ni dos milions de persones al carrer. El missatge d’aquest any no és la massa al carrer, sinó un poble responsable i organitzat. Alguns ens titllen de fantasiosos, però és al contrari. Com els qui ens organitzem, els qui mantenim la distancia de seguretat, els qui parlem en termes de racionalitat i d’organització tenim clar que aquest país te un gran futur si assolim ja la independència. A més, és l’única eina possible per treure els presos polítics cap a la llibertat i que tornin els exiliats.

A partir de tota la conjuntura política i social, què demanaria vostè al president i a les autoritats en general?

Nosaltres som societat civil. No ens presentem a les eleccions. Som els qui traiem gent al carrer i demostrem que ens sabem organitzar, que volem posar la qüestió independentista sobre la taula. No oblidem que tenim una majoria al Parlament de Catalunya. Seria absurd que, comptant amb una majoria al nostre Parlament, la independència no sigui prioritat per a nosaltres. Ningú no ho entendria a Europa.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 11 de setembre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció