En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

"Hem rebut sobre la immersió lingüística un 0,03% de queixes"

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha alertat que, si el govern espanyol segueix endavant amb els canvis anunciats per posar fi al model lingüístic…

20 febrer 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha alertat que, si el govern espanyol segueix endavant amb els canvis anunciats per posar fi al model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya, l’executiu de Rajoy “posarà en risc un sistema d’immersió lingüística elogiat per les institucions europees i avalat en reiterades ocasions pel Tribunal Constitucional” (veure comunicat). 
A la Fórmula Estel, Rafael Ribó ha explicat: "La proposta que està funcionant a Catalunya no ha generat conflicte massiu: com a Síndic o Defensor del Pueblo a nivell d'Espanya hem rebut sobre aquest tema un percentatge ínfim, d'un 0,03% de queixes sobre aquesta qüestió". El Síndic de Greuges ha recordat que el model es va instaurar l'any 83, que s'ha mantingut amb gran unanimitat, i que és un dels instruments per aconseguir lluitar contra la segregació social. "Que el Gobierno de España, que a Catalunya només compta amb 4 diputats, ara s'atreveixi a obrir el meló pot tenir altres interpretacions, però no és millorar els drets de les persones, i més amb tant poca base".

Més Fórmula Estel
Luis de Guindos aconsegueix ser el número 2 del Banc Central Europeu. Ivan Gonzàlez, economista i màster en Economia Social, ha fet El Comentari de l'Actualitat sobre aquest tema. Fra Valentí Serra ens ha parlat del codony a Remeis de Frare, i Victòria Molins, religiosa teresiana compromesa amb l’exclusió social, ha fet El pensament del dia.
- Escolta la 1a hora de la Fórmula Estel -

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció