En directe

Sense distància

SOCIETAT

“Hi ha empreses que s’han volgut aprofitar dels ERTOs"

Centenars de milers de treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Espanya i a Catalunya continuen sense cobrar la prestació i…

15 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Centenars de milers de treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a Espanya i a Catalunya continuen sense cobrar la prestació i més de 4 milions de persones han estat suspeses de feina i sou arran de la crisi del coronavirus. Tot plegat ens mostra un panorama laboral sense precedents. Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT a Catalunya, ha valorat la situació actual i ha dit que “els ERTO garanteixen que no es perdrà el lloc de treball perquè es dona un marge de sis mesos, i les empreses que no compleixin aquesta obligació hauran de retornar prestacions i ajudes”. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, Gilgado també ha explicat que, des de la UGT, denunciaran “qualsevol acomiadament que no estigui sota aquesta premissa perquè, quan es posen tants diners públics sobre la taula, és per mantenir l’ocupació, no pas per destruir-la després”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 14 de maig
La dirigent sindical també ha explicat que “s'ha vist que n’hi empreses que s’han volgut aprofitar de la situació, i han fet l’expedient d’acomiadament per força major només perquè s’estalviaven pagaments, cosa que s'està denunciant”. Núria Gilgado ha aclarit que, “tot i que no són la majoria, hi ha empreses que no han actuat correctament”, i ha recordat que “les mesures extraordinàries son per a les empreses que ho necessiten i per ajudar que puguem sortir de la crisi de la millor manera possible”. En un altre moment, ha comentat que, des de la UGT, s’està insistint amb el SEPE per aconseguir que arribin els pagaments als qui han patit un ERTO. Gilgado ha dit que “era normal que al principi estiguéssim desbordats, perquè el sistema no estava preparat, però ja vam dir que s’havien d’articular mecanismes excepcionals”. Ha afegit que “les persones afectades no es podien esperar més" i que "les prestacions s’havien d’anar pagant tan bon punt estiguessin disponibles”.
Tot i així, la secretària de Política Sindical d'UGT ha lamentat que “hi ha molts que encara no han cobrat, cosa que posa en una situació molt critica alguns treballadors”. Igualment ha confirmat que la seva organització està treballat per “instar les empreses a avançar pagues i incentius, per ajudar els qui no han cobrat res”. També ha dit que han arribat “a un acord amb els bancs perquè els avancin els pagaments de la prestació". I sobre el futur un cop passada la situació actual, Gilgado ha assegurat que “aquesta crisi no es pot afrontar com la del 2008, ja que els treballadores no poden pagar-ne les conseqüències”. Finalment la dirigent sindical ha instat els governs a fer “polítiques expansives i no pas de retallades”.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció