En directe

Fórmula Estel

CULTURA

"Hi ha ganes de Sant Jordi, de cultura i de tirar endavant"

Joan Bové, director general de Claret, Quique Fernández, responsable de Promoció i Presentacions de Paulinas, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, han analitzat aquest divendres,…

23 abril 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Bové, director general de Claret, Quique Fernández, responsable de Promoció i Presentacions de Paulinas, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, han analitzat aquest divendres, Diada de Sant Jordi, la salut del llibre, particularment del llibre sobre temàtica religiosa, espiritual i social. Bové ha dit que l'editorial claretiana "està molt satisfeta, perquè ha pogut obrir i posar parada al carrer" i que "hi ha ganes de Sant Jordi, de cultura i de tirar endavant". Moreta ha assegurat que "hi ha ganes de normalitzar i fer vida normal, perquè cal lluitar contra la fatiga pandèmica". Ha reivindicat que aquesta normalitat "sigui real i que Sant Jordi faci un primer pas per combatre la por i recuperar al màxim la vida, que també és risc". Quique Fernández ha destacat que "tots estem desitjant que torni la presencialitat, perquè els cristians som els qui celebrem que Déu es va encarnar i que, per tant, es va fer palpable, tocable, i es va quedar en l'Eucaristia". Ha comentat també que "els llibres necessiten carícies"Ignasi Moreta, en referència als "murs mil·lenaris de l'església de Santa Anna", ha elogiat "la tasca impressionant a nivell social dels qui acullen persones que representen, com Crist, el rostre sofrent de l'altre".
Pel que fa a les novetats, Bové n'ha presentat algunes de Claret. Una és L'arbre que volia veure món, un treball infantil de Sergi Vea dedicat al cicle mitjà de primària amb il·lustacions de Carlos Redondo. "S'ha pogut materialitzar gràcies al confinament, cosa que ha permet digitalitzar els dibuixos", ha dit. Ha comentat que "és un llibre sobre valors". Una altra és Grans històries, que intenta tractar la transmissió de valors entre generacions. I una tercera novetat és Repensar l'economia a través de la pandèmia, El director general de Claret ha comentat que "és un treball coordinat per Eduard Ibáñez i amb diversos autors, entre ells Lucía Caram i la consultora Adela Sunyer, per impulsar amb Justícia i Pau la col·lecció Oikos sobre la necessitat de posar l'activitat econòmica al servei del bé comú". Entre les novetats de Paulines, Quique Fernández ha destacat Firmes y creíbles: ejercicio de fidelidad cotidiana, de Luigi Maria Epicoco, També ha ofert el llibre Extraordinariamente normales (sobre com ha de ser la vida consagrada). Finalment Ignasi Moreta ha presentat El petit camí de les grans preguntes, de l'ara cardebak José Tolentino Mendonça, treball que "ofereix petites píndoles de saviesa a partir d'una obra d'art, una pintura o una dansa per donar-nos una lliçó de vida". I per als amants de la música, Fragmaneta ha editat recentment Música i inspiració, d'Arthur Abel.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 23 d'abril.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció