En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

"Hi ha paràlisis total del Govern espanyol en la recerca de desapareguts"

Aquest 12 de gener del 2018 hem entrevistat Manel Perona, President de l’Associació per la recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, que ha narrat:…

12 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest 12 de gener del 2018 hem entrevistat Manel Perona, President de l’Associació per la recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, que ha narrat: "Hi ha una paràlisis total per part del Govern espanyol en la recerca de desapareguts per la Guerra Civil i el franquisme, que no es tradueix a la Generalitat de Catalunya. Les respostes a les Nacions Unides són ambigües i no produeixen cap tipus de resultat". Perona ha explicat que la seva associació fa recerca dels despareguts de la Guerra Civil i el franquisme, la recerca de les fosses, i manté viva la memòria. “Mitjançant conferències, articles de diari, la web, i la informació que demanen els estudiants”.
Hem començat la Fórmula Estel amb El Pensament del Dia de Victòria Molins, monja teresiana i treballadora social: “A Catalunya, en aquest moment, estem partint molt, però quan hi ha un patiment col·lectiu, sempre afecta més a uns altres: pobres, sense sostre…”.
Aquest divendres comença la marató de donació de sang, que s’allargarà fins divendres 19 de gener. El Banc de Sang vol aconseguir 8.000 donacions per remuntar les reserves d’hivern, que per les festes acostumen a caure un 25%. Hem parlat a l’hora informativa de laFórmula Estel amb el Doctor Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang: “Enguany el lloc on es pot donar sang és un lloc emblemàtic de la ciutat: al Raval, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, avui i demà”, i per suposat a tots els hospitals del país.
Amb Àngel Miret hem compartit Un Món Sense Fronteres, amb notícies religioses i socials, com que el Bisbat de Lleida ha organitzat una setmana de pregària per a la Unitat dels Cristians o que s'ha sabut que El Vaticà tracta amb 183 països del món, pocs menys que les Nacions Unides.
Recupera l’hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció