En directe

La taula de l'Evangeli

POLÍTICA

“Hi ha una oposició destructiva que critica però no fa mai res"

Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha valorat aquest dijous per a Ràdio Estel l’actual situació política a Catalunya i al conjunt d’Espanya, un…

7 maig 2020

@rafasanahuja / @IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg i màster en Seguretat, ha valorat aquest dijous per a Ràdio Estel l’actual situació política a Catalunya i al conjunt d’Espanya, un dia després que s’arribés a un acord in extremis per prorrogar per quarta vegada l’estat de l’arma. En una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, ha comentat les decisions del govern de Pedro Sànchez, des que va començar la crisi, i ha destacat que “hi ha un fet important, i és que no hi cap precedent”. Ha afegit que els governants “han fet el que bonament han pogut, perquè no es produïa una situació així des de la grip espanyola”. Pursals ha aclarit que ”certament hi ha hagut contradiccions, però és normal tenir-les en una primera vegada”.
Preguntat per les acusacions d’alguns sectors que acusen el govern espanyol d'ocultació d’informació, el politòleg ha explicat que, “davant de qualsevol situació excepcional es parla d’informació parcial, però allò que cal és critica constructiva”. Guillem Pursals ha destacat que “hi ha una part de la oposició que és ferotge, una oposició destructiva, que critica però no fa mai res”. I pel que fa a la importància que té mantenir o no l’estat d’alarma, ha dit que, sense aquest estat “no hauria canviat res sobre el confinament o les regions sanitàries, per exemple, perquè es va aprovar un decret que mana sobre la situació actual”. En aquesta línia, Pursals s'ha referit al paper dels diferents partits i les seves actituds en temps de la Covid-19. Pursals ha dit que “és normal que hi hagi picabaralles entre ells, sigui quina sigui l'oposició”. Ha afegit, no obstant això, que “una cosa és la part critica contra el govern, i una altra la vida política parlamentaria, que no es pot aturar”. L'analista ha conclòs que “no és pot fer electoralisme de les decisions que s’han pres en un moment tan excepcional”.

La situació general de la política catalana ha estat un altre dels punts de valoració. Guillem Pursals l'ha definida com un període de dinàmica “electoral, perquè s'esperava un calendari d'eleccions per a la primavera o principis d’estiu”. Ha comentat igualment que “molts rumors diuen que les eleccions es posposaran a novembre o desembre, per consolidar estratègies”. El politòleg ha afegit que “tots els partits tenen tensió contínuament, una situació que fa pensar que les eleccions servirien per aclarir les coses”. Finalment Pursals ha comentat que, ara per ara, la societat té prioritats i que, “amb l'escenari actual, trobaria fora de lloc convocar unes eleccions immediatament, perquè qualsevol decisió es consideraria electoralista”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 7 de maig

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció