En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Highlands School Barcelona presenta un programa social "amb estades en llocs concrets per formar l'alumne en valors"

Highlands School Barcelona és una escola gestionada per la congregació dels Legionaris de Crist i situada a Esplugues de Llobregat. El centre té 12 anys…

8 abril 2015

Redacció

Comparteix
Highlands School Barcelona és una escola gestionada per la congregació dels Legionaris de Crist i situada a Esplugues de Llobregat. El centre té 12 anys de vida i, els últims mesos, ha posat en marxa una iniciativa social de gran valor pedagògic i assistencial. El sacerdot Gonzalo Monzón, director de l'escola, i els alumnes Amalia Simón, estudiant de tercer d'ESO i de 15 anys, i Beto Canals, d'11 anys i actualment a 6è de Primària, han explicat l'experiència solidària aquest dimecres a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel.
Gonzalo Monzón ha dit que "l'escola té un projecte educatiu ampli, en el sentit que no vol ser només un centre de formació acadèmcia reglada, sinó que també intenta mirar i comprendre l'alumne des d'un punt de vista integral, per formar-lo com a persona en valors". Entre els programes de formació àmplia, hi ha Highlands in Action, tot un projecte solidari "que intenta desenvolupar i fer créixer els valors socials i humanitaris, com també els cristians, en els alumnes".
El mecanisme participatiu dels estudiants, amb malalts, persones grans i gent necessitada, ha consistit en estades concretes. L'alumna Amalia Simón ha explicat que ha estat "dos cops a la Residència Nostra Senyora de Lourdes d'Esplugues de Llobregat, on diversos alumnes van ajudar en el menjador". La noia ha afegit que, en una segona vegada, "va ser durant el matí, oferint jocs de taula i cançons als residents". Aquesta jove estudiant de Highlands School ha definit la iniciativa com "una bona acció que permet a tots els qui hi participen adonar-se del bon exemple que poden arribar a donar i oferir les persones que reben l'ajuda".
Beto Canals, per la seva banda, ha explicat que, "al Cottolengo, els participants van portar roba i van fer un recorregut per tota la fundació, on els beneficiats d'aquest centre assistencial es mostren molt feliços". D'altra banda, el noi també ha dit que un grup va anar "a la Fundació Arrels, on molta gent del carrer va traslladar la dura realitat que viu", una situació que intenta ser compensada i combatuda pels voluntaris i professionals vinculats a l'entitat. 
Finalment, Gonzalo Monzón ha assegurat que, "quan parlem d'un programa educatiu, cal que hi hagi una seqüència en el temps, mitjançant diversos tipus d'acció, sobretot la de visitar en sortida i després la de llarga durada, a través d'apadrinament a persones necessitades, cosa que també permet conèixer la realitat social de pobresa i necessitat en altres escoles del món". El director de Highlands School ha fet una invitació, a tothom qui vulgui conèixer el centre, perquè el visiti en les portes obertes programades per al divendres 17 d'abril de 15.00 a 17.00 hores.
Es pot escoltar aquí (des del minut 27'30") tota l'entrevista.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció