En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Homenatge al papa Francesc a la Vall de Núria

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i…

21 agost 2015

Redacció

Comparteix

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VI de l’actual Patrona de la Diòcesi, la Mare de Déu de Núria.


Coincidint amb la publicació de l'Encíclica Laudato si, del Sant Pare Francesc, sobre la cura de la casa comuna, la Diòcesi d'Urgell i Vall de Núria, han volgut posar en un lloc preeminent del Santuari, prop de l’ermita de Sant Gil en plena natura, un monòlit-monument en record i agraïment al Sant Pare Francesc pel bell i exigent text de l'Encíclica sobre l'ecologia humana integral que ens ha regalat.


El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: “El Santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria en record i agraïment al Papa Francesc per la seva Encíclica sobre l’ecologia humana integral “Lloat sigueu Senyor!”. Serà beneït per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i hi ha prevista l’assistència de les autoritats encapçalades pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Així mateix, s’escau aquell dia, que enguany el Papa Francesc ha instituït la celebració d’una Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació i l’ha fixada per al dia 1 de setembre precisament.

El Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Núria està situat en un entorn natural excepcional: a 2.000 metres d'altitud, dins el terme municipal de Queralbs (Girona), és un paratge pirinenc molt bonic i molt estimat per totes les persones sensibles a la muntanya, l’esquí i l'ecologia, al qual s'accedeix només ascendint a peu, o a través del tren cremallera de muntanya que, juntament amb el de Montserrat, són els dos únics que perviuen a tot Espanya.

És un lloc de gran bellesa, on la devoció mil·lenària a la Mare de Déu de Núria, sempre hi ha tingut una petició de fecunditat per als matrimonis ben coneguda, i també actualment de demanda de perdó i reconciliació integral pel casos d’avortaments. I com ja és conegut el lloc compta amb un llac, amb neu i una estació d'esquí, amb molts senders per al muntanyisme i l'alpinisme, que uneix la devoció dels cristians, trobades familiars, esports de neu i muntanyisme, campaments de nens i joves, etc. 

El passat any de 2014 el Santuari va rebre 264.500 visitants.


Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció