En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

Homenatge al papa Francesc a la Vall de Núria

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i…

21 agost 2015

Redacció

Comparteix

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VI de l’actual Patrona de la Diòcesi, la Mare de Déu de Núria.


Coincidint amb la publicació de l'Encíclica Laudato si, del Sant Pare Francesc, sobre la cura de la casa comuna, la Diòcesi d'Urgell i Vall de Núria, han volgut posar en un lloc preeminent del Santuari, prop de l’ermita de Sant Gil en plena natura, un monòlit-monument en record i agraïment al Sant Pare Francesc pel bell i exigent text de l'Encíclica sobre l'ecologia humana integral que ens ha regalat.


El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: “El Santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria en record i agraïment al Papa Francesc per la seva Encíclica sobre l’ecologia humana integral “Lloat sigueu Senyor!”. Serà beneït per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i hi ha prevista l’assistència de les autoritats encapçalades pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Així mateix, s’escau aquell dia, que enguany el Papa Francesc ha instituït la celebració d’una Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació i l’ha fixada per al dia 1 de setembre precisament.

El Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Núria està situat en un entorn natural excepcional: a 2.000 metres d'altitud, dins el terme municipal de Queralbs (Girona), és un paratge pirinenc molt bonic i molt estimat per totes les persones sensibles a la muntanya, l’esquí i l'ecologia, al qual s'accedeix només ascendint a peu, o a través del tren cremallera de muntanya que, juntament amb el de Montserrat, són els dos únics que perviuen a tot Espanya.

És un lloc de gran bellesa, on la devoció mil·lenària a la Mare de Déu de Núria, sempre hi ha tingut una petició de fecunditat per als matrimonis ben coneguda, i també actualment de demanda de perdó i reconciliació integral pel casos d’avortaments. I com ja és conegut el lloc compta amb un llac, amb neu i una estació d'esquí, amb molts senders per al muntanyisme i l'alpinisme, que uneix la devoció dels cristians, trobades familiars, esports de neu i muntanyisme, campaments de nens i joves, etc. 

El passat any de 2014 el Santuari va rebre 264.500 visitants.


Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció