En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Homenatge al papa Francesc a la Vall de Núria

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i…

21 agost 2015

Redacció

Comparteix

El dia 1 de setembre la Diòcesi d’Urgell celebrarà d’una forma ben especial la tradicional festa de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu i iniciador de la devoció al segle VI de l’actual Patrona de la Diòcesi, la Mare de Déu de Núria.


Coincidint amb la publicació de l'Encíclica Laudato si, del Sant Pare Francesc, sobre la cura de la casa comuna, la Diòcesi d'Urgell i Vall de Núria, han volgut posar en un lloc preeminent del Santuari, prop de l’ermita de Sant Gil en plena natura, un monòlit-monument en record i agraïment al Sant Pare Francesc pel bell i exigent text de l'Encíclica sobre l'ecologia humana integral que ens ha regalat.


El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: “El Santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria en record i agraïment al Papa Francesc per la seva Encíclica sobre l’ecologia humana integral “Lloat sigueu Senyor!”. Serà beneït per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i hi ha prevista l’assistència de les autoritats encapçalades pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Així mateix, s’escau aquell dia, que enguany el Papa Francesc ha instituït la celebració d’una Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació i l’ha fixada per al dia 1 de setembre precisament.

El Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Núria està situat en un entorn natural excepcional: a 2.000 metres d'altitud, dins el terme municipal de Queralbs (Girona), és un paratge pirinenc molt bonic i molt estimat per totes les persones sensibles a la muntanya, l’esquí i l'ecologia, al qual s'accedeix només ascendint a peu, o a través del tren cremallera de muntanya que, juntament amb el de Montserrat, són els dos únics que perviuen a tot Espanya.

És un lloc de gran bellesa, on la devoció mil·lenària a la Mare de Déu de Núria, sempre hi ha tingut una petició de fecunditat per als matrimonis ben coneguda, i també actualment de demanda de perdó i reconciliació integral pel casos d’avortaments. I com ja és conegut el lloc compta amb un llac, amb neu i una estació d'esquí, amb molts senders per al muntanyisme i l'alpinisme, que uneix la devoció dels cristians, trobades familiars, esports de neu i muntanyisme, campaments de nens i joves, etc. 

El passat any de 2014 el Santuari va rebre 264.500 visitants.


Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024