En directe

Trotamundos

CULTURA

Homenatge amb els "màxims honors" a la FJM

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de…

28 març 2014

Redacció

Comparteix

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de la commemoració dels 25 anys de la Fundació Joan Maragall. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït la tasca duta a terme per una entitat que es dedica a "pensar, dialogar i escoltar" amb l'objectiu d'apropar cultura i cristianisme. "El cristianisme i la cultura -ha afirmat convençut- són pilars, nervi i saba de la nació catalana. Ha estat així des dels nostres orígens."

El president de la Fundació Joan Maragall, Josep M. Carbonell, ha repassat breument la història d'aquests 25 anys. I fins i tot n'ha revelat el secret del seu èxit: "La continuïtat, l'estabilitat i l'entesa d'un patronat amb un nucli fundacional que s'ha mantingut fins ara". Cal destacar dues personalitats de referència: Antoni Matabosch, president des dels inicis i durant 22 anys; i Pere Lluís Font, vicepresident. Carbonell ha assenyalat també que un dels trets característics de la FJM ha estat "el catolicisme conciliar que ha amarat el diàleg i la capacitat d'escolta, un estil i una doctrina que ha permès que la nostra reflexió fos lliure i que la nostra programació fos actualitzada i significativa".

La ponència central de l'acte ha anat a càrrec del Dr. David Jou, patró de la FJM. El físic i poeta català ha parlat sobre Esperances davant incerteses. Tecnologia, humanisme i cristiansime en les crisis d'avui. També ha intervingut en l'homenatge el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. El purpurat va valorar molt positivament la missió desenvolupada per aquest espai eclesial al servei de la cultura i de l'evangelització. "El treball de la Fundació Joan Maragall -ha reconegut- ha enriquit el pensament de la nostra societat." "Gràcies, Fundació Joan Maragall, gràcies... i endavant! Us necessitem!", ha acabat dient.

També el president Artur Mas s'ha mostrat orgullós de la tasca feta per la FJM i ha agraït molt especialment el seu treball en favor de la cohesió social del país. "Valoro i agraeixo molt que les vostres publicacions i reflexions -ha acabat dient Mas- ajudin a la bona sintonia entre moviment en el país, cultura, cristianisme i Església."  

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció