En directe

Camins

CULTURA

Homenatge amb els "màxims honors" a la FJM

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de…

28 març 2014

Redacció

Comparteix

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de la commemoració dels 25 anys de la Fundació Joan Maragall. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït la tasca duta a terme per una entitat que es dedica a "pensar, dialogar i escoltar" amb l'objectiu d'apropar cultura i cristianisme. "El cristianisme i la cultura -ha afirmat convençut- són pilars, nervi i saba de la nació catalana. Ha estat així des dels nostres orígens."

El president de la Fundació Joan Maragall, Josep M. Carbonell, ha repassat breument la història d'aquests 25 anys. I fins i tot n'ha revelat el secret del seu èxit: "La continuïtat, l'estabilitat i l'entesa d'un patronat amb un nucli fundacional que s'ha mantingut fins ara". Cal destacar dues personalitats de referència: Antoni Matabosch, president des dels inicis i durant 22 anys; i Pere Lluís Font, vicepresident. Carbonell ha assenyalat també que un dels trets característics de la FJM ha estat "el catolicisme conciliar que ha amarat el diàleg i la capacitat d'escolta, un estil i una doctrina que ha permès que la nostra reflexió fos lliure i que la nostra programació fos actualitzada i significativa".

La ponència central de l'acte ha anat a càrrec del Dr. David Jou, patró de la FJM. El físic i poeta català ha parlat sobre Esperances davant incerteses. Tecnologia, humanisme i cristiansime en les crisis d'avui. També ha intervingut en l'homenatge el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. El purpurat va valorar molt positivament la missió desenvolupada per aquest espai eclesial al servei de la cultura i de l'evangelització. "El treball de la Fundació Joan Maragall -ha reconegut- ha enriquit el pensament de la nostra societat." "Gràcies, Fundació Joan Maragall, gràcies... i endavant! Us necessitem!", ha acabat dient.

També el president Artur Mas s'ha mostrat orgullós de la tasca feta per la FJM i ha agraït molt especialment el seu treball en favor de la cohesió social del país. "Valoro i agraeixo molt que les vostres publicacions i reflexions -ha acabat dient Mas- ajudin a la bona sintonia entre moviment en el país, cultura, cristianisme i Església."  

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció