En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Homenatge amb els "màxims honors" a la FJM

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de…

28 març 2014

Redacció

Comparteix

Al saló Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, on tenen lloc els actes institucionals més emblemàtics del país, ha tingut lloc l'acte central de la commemoració dels 25 anys de la Fundació Joan Maragall. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït la tasca duta a terme per una entitat que es dedica a "pensar, dialogar i escoltar" amb l'objectiu d'apropar cultura i cristianisme. "El cristianisme i la cultura -ha afirmat convençut- són pilars, nervi i saba de la nació catalana. Ha estat així des dels nostres orígens."

El president de la Fundació Joan Maragall, Josep M. Carbonell, ha repassat breument la història d'aquests 25 anys. I fins i tot n'ha revelat el secret del seu èxit: "La continuïtat, l'estabilitat i l'entesa d'un patronat amb un nucli fundacional que s'ha mantingut fins ara". Cal destacar dues personalitats de referència: Antoni Matabosch, president des dels inicis i durant 22 anys; i Pere Lluís Font, vicepresident. Carbonell ha assenyalat també que un dels trets característics de la FJM ha estat "el catolicisme conciliar que ha amarat el diàleg i la capacitat d'escolta, un estil i una doctrina que ha permès que la nostra reflexió fos lliure i que la nostra programació fos actualitzada i significativa".

La ponència central de l'acte ha anat a càrrec del Dr. David Jou, patró de la FJM. El físic i poeta català ha parlat sobre Esperances davant incerteses. Tecnologia, humanisme i cristiansime en les crisis d'avui. També ha intervingut en l'homenatge el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. El purpurat va valorar molt positivament la missió desenvolupada per aquest espai eclesial al servei de la cultura i de l'evangelització. "El treball de la Fundació Joan Maragall -ha reconegut- ha enriquit el pensament de la nostra societat." "Gràcies, Fundació Joan Maragall, gràcies... i endavant! Us necessitem!", ha acabat dient.

També el president Artur Mas s'ha mostrat orgullós de la tasca feta per la FJM i ha agraït molt especialment el seu treball en favor de la cohesió social del país. "Valoro i agraeixo molt que les vostres publicacions i reflexions -ha acabat dient Mas- ajudin a la bona sintonia entre moviment en el país, cultura, cristianisme i Església."  

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció