En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Hong Kong viu una nova escalada de manifestacions

En declaracions a Ràdio Estel, Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador de conflictes internacionals, ha assegurat que “la violència a Hong Kong ha pujat un grau…

3 octubre 2019

Comparteix
En declaracions a Ràdio Estel, Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador de conflictes internacionals, ha assegurat que “la violència a Hong Kong ha pujat un grau més, després de veure la imatge icònica del  primer ferit de bala per un tret amb munició real de la policia a Hong Kong”. 
La cap de l'executiu de Hong Kong, Carrie Lam, està ara mateix davant d’una situació de crisi política i econòmica. Els enfrontaments amb la policia s'han tornat cada dia més habituals. Palau-Loverdos diu que “fins ara les manifestacions volien ser una estratègia no violenta per protestar davant del que es considera la llei injusta d’extradició”. El mediador internacional ha destacat que “l’exèrcit i la policia xinesa han estat entrenats per actuar amb violència davant d’allò que es capta com a violència de la ciutadania”. 
Hong Kong reclama la seva independència perquè és una resposta que té a veure amb un augment progressiu de la centralització, del control polític i de la manca d’autonomia d’una regió o sistema social que té uns anhels”, ha dit Palau-Loverdos. 
Tot conflicte complex té moltes derivades. Les solucions han de ser creatives, i això vol dir que són a mitjà termini, sempre que s’utilitzi com a forma estràtegica i sostinguda la no-violència. Aquest fet permetria si més no, que algun dia es puguin produir situacions de diàleg polític”, ha conclòs Palau-Loverdos
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció