En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

Iemen, focus conflictiu d'interessos que perjudica molta gent

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Guillem Pusals, politòleg, i Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, han compartit aquest dimarts, en…

14 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Guillem Pusals, politòleg, i Toni Florido, president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, han compartit aquest dimarts, en el programa El Mirador de l'actualitat, la seva preocupació pel Iemen, exemple de país oblidat i abocat a una catàstrofe humanitària sense precedents. Els seus habitants pateixen un bloqueig total des del 6 de novembre, i la fam que s'hi viu fa que 400.000 nens estiguin ara en greu risc de morir d’inanició. La guerra que afecta els iemenites des de fa tres anys té implicats sobretot l’Iran i l’Aràbia Saudita, amb la necessitat urgent que les Nacions Unides hi intervinguin d’alguna manera.

Pursals ha destacat que "el conflicte del Iemen sorgeix a partir d'una dictadura, amb un president que portava temps al poder i prepara una transició per cedir el govern al seu vicepresident, sunnita com ell, però els insurgents xiïtes ocupen la capital i instauren les seves pròpies normes". Tica Font ha recordat que "la unificació entre el nord i el sud del país no ha reeixit dins un conflicte on es barregen tensions internes entre apostes polítiques més laiques i altres més religioses, amb l'Aràbia Saudita i l'Iran que es disputen l'hegemonia al país". I per la seva banda, Florido ha comentat que, "per aquest espai estratègic, no només passen petroli i gas, sinó tota la mercaderia que ens arriba d'Àsia, cosa que converteix el Iemen en el punt estratègic més important del món".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador  de l'actualitat d'aquest dimarts 14 de novembre.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024