En directe

La veu dels animals

RÀDIO ESTEL

Ignacio Viladomiu, assessor del sector farmacèutic, qualifica de "crítica" la situació de les farmàcies pels impagaments

Les farmàcies catalanes estan patint des de fa 4 anys els impagaments de la Generalitat. La situació, tot i que s'havien satisfet parcialment els deutes…

30 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Les farmàcies catalanes estan patint des de fa 4 anys els impagaments de la Generalitat. La situació, tot i que s'havien satisfet parcialment els deutes els últims 24 mesos, ha fet un pas enrere amb nous incompliments per part de l'Administració. Ignacio Viladomiu, cap del Departament de Farmàcies del Despatx d'advocats Escura, ha qualificat la situació de "crítica, perquè l'impagament accentua problemes que ja existien". En una entrevista a Fórmula Estel, l'advocat ha dit aquest dimarts que "el deute és de 230 milions d'euros, equivalent a dos mesos d'impagaments"
Ignacio Viladomiu ha assegurat que, "a més de recorrents, els impagaments arriben de manera sobtada, cosa que provoca un neguit i una incertesa que ha arribat a provocar tancaments de farmàcies, cosa que, d'altra banda, es continua produint i no només és cosa dels darrers anys". Viladomiu ha recordat que "moltes farmàcies comprades just abans de la crisi es van adquirir a preus desorbitats, cosa que ha ampliat el marge d'un perjudici encara més gran si es té en compte que el 70 per cent de la facturació dels establiments és per venda de medicaments".
Ignacio Viladomiu ha explicat que, "pel que sabem ara, les farmàcies només estan aguantant, sense executar cap acció legal contra l'administració pública". Davant això, ha recordat que "les farmàcies afrontarien millor el problema si sabessin amb antelació que es produirà un impagament, però el problema és que no poden, perquè no tenen temps, ni tan sols buscar algun finançament privat de bancs o pactar terminis de pagament". De cara a l'any 2015, el cap del Departament de Farmàcies del Despatx d'Advocats Escura ha admès que "el tema pinta malament" i que "la situació és delicada, perquè res no fa preveure que els pagaments es posin al dia durant aquests propers mesos".
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Ignacio Viladomiu.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció