En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Ignasi Farreres: “L’aturada pel coronavirus afecta molt durament l’economia”

Després del coronavirus, com serà la probable recessió econòmica que ens ve a sobre? El confinament de mig planeta com afecta l’economia? Ignasi Farreres, economista,…

1 abril 2020

Comparteix
Després del coronavirus, com serà la probable recessió econòmica que ens ve a sobre? El confinament de mig planeta com afecta l’economia? Ignasi Farreres, economista, exconseller de Treball de la Generalitat de Catalunya i membre fundador del Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES), ha intentat donar resposta a aquests interrogants aquest dimecres en el programa 'A primera hora'. Ha explicat a Ràdio Estel que “l’aturada està afectant d’una manera molt dura l’economia" i que "serà un cop fort segons tots els especialistes”. Malgrat això, Farreres ha dit que “els analistes discrepen en les xifres, però tots coincideixen que tindrà un impacte durador”. En aquesta línia, ha afegit que “la crisi serà més dura que la del 2008”.
D’altra banda, l’exconseller de Treball ha afirmat que “els països del nord haurien de ser més solidaris perquè, si la UE no fa alguna cosa seriosa, haurà demostrat ser molt poc útil”. Farreres, per exemple, ha dti que “es pot comparar amb el Pla Marshall, que va permetre, després de la Segona Guerra Mundial, l’arrencada de l’estat del benestar a Europa”.
L'administració dels Estats Units preveu fins a 200.000 morts al país pel coronavirus. És per això que els governadors reclamen al president una estratègia federal per comprar material. “Donald Trump, fins fa 4 dies, feia broma del coronavirus, però ara s’ha inclinat per la solució de donar ajuts directament als ciutadans per mantenir la capacitat de compra i evitar que s’ensorri l’economia del tot”, ha destacat l’economista a Ràdio Estel.
Ignasi Farreres també ha assegurat que “no és bo que els ciutadans es quedin sense ingressos, i una forma de compensar-ho són la Renda Garantida de Ciutadania, votada el 2007 al Parlament, per a famílies que no arriben a un nivell d’ingressos”. Segons el membre fundador del CEES,  “la renda bàsica universal és un plantejament diferent perquè, prescindint del nivell d'ingressos, tots els ciutadans la reben sense condicions”.
Pots tornar a escoltar escoltar l'entrevista  AQUÍ

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció