En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Ignasi Moreta: "Tinc la sensació que ho havia llegit tot"

Filòsof, antropòleg, assagista, Creu de Sant Jordi 2011 i monjo de Montserrat, Lluis Duch, va morir aquest dissabte, als 82 anys. Hem parlat d’un dels…

12 novembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Filòsof, antropòleg, assagista, Creu de Sant Jordi 2011 i monjo de Montserrat, Lluis Duch, va morir aquest dissabte, als 82 anys. Hem parlat d’un dels grans savis de país amb Ignasi Moreta, editor de Fragmenta i comissari de l'Any Raimon Panikkar: 
“Tenia la sensació que ho havia llegit tot. Tenia una cultura humanística molt àmplia (...) En els seus textos es respira absoluta llibertat. No aspirava cap càrrec al monestir o als mitjans de comunicació”. 
Fragmenta ha publicat de Lluis Duch Enparaular el món, L'exili de Déu, Religió i comunicació, Religió i política, i ara hi ha una obra pòstuma, una mena d'autobiografia, prevista per gener, Sortida del laberint: “Em sap greu que aquesta defunció prematura no li hagi permès veure la seva autobiografia. Era molt conscient que una obra sempre sorgeix d’una vida”, ha remarcat Ignasi Moreta.
Derogació de la llei Wert
“Des del punt de vista pràctic ens tornem a trobar amb una modificació de la norma bàsica. Per part del Ministeri sembla que es rebutja qualsevol pacte educatiu. Serà la vuitena Llei Educativa de la democràcia: sembla que cada Govern vol elaborar una nova, l'educació és un aspecte fonamental i té interès en legislar-lo. Es necessitaria una norma que prescindís del diàleg polític i fos independent del govern en qüestió que estigues manant". És el que ha dit Miquel Mateo, portaveu de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, al programa A Primera Hora.
Dilluns i per tant també ens visita el jurista i professor de l’ISCREB Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica, i obrim setmana, a les 9am, amb el nostre Consell de savis, el Think Tank.

Pots escoltar A Primera Hora

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció