En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Ignasi Moreta: "Tinc la sensació que ho havia llegit tot"

Filòsof, antropòleg, assagista, Creu de Sant Jordi 2011 i monjo de Montserrat, Lluis Duch, va morir aquest dissabte, als 82 anys. Hem parlat d’un dels…

12 novembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Filòsof, antropòleg, assagista, Creu de Sant Jordi 2011 i monjo de Montserrat, Lluis Duch, va morir aquest dissabte, als 82 anys. Hem parlat d’un dels grans savis de país amb Ignasi Moreta, editor de Fragmenta i comissari de l'Any Raimon Panikkar: 
“Tenia la sensació que ho havia llegit tot. Tenia una cultura humanística molt àmplia (...) En els seus textos es respira absoluta llibertat. No aspirava cap càrrec al monestir o als mitjans de comunicació”. 
Fragmenta ha publicat de Lluis Duch Enparaular el món, L'exili de Déu, Religió i comunicació, Religió i política, i ara hi ha una obra pòstuma, una mena d'autobiografia, prevista per gener, Sortida del laberint: “Em sap greu que aquesta defunció prematura no li hagi permès veure la seva autobiografia. Era molt conscient que una obra sempre sorgeix d’una vida”, ha remarcat Ignasi Moreta.
Derogació de la llei Wert
“Des del punt de vista pràctic ens tornem a trobar amb una modificació de la norma bàsica. Per part del Ministeri sembla que es rebutja qualsevol pacte educatiu. Serà la vuitena Llei Educativa de la democràcia: sembla que cada Govern vol elaborar una nova, l'educació és un aspecte fonamental i té interès en legislar-lo. Es necessitaria una norma que prescindís del diàleg polític i fos independent del govern en qüestió que estigues manant". És el que ha dit Miquel Mateo, portaveu de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, al programa A Primera Hora.
Dilluns i per tant també ens visita el jurista i professor de l’ISCREB Eulogi Broto per comentar l’actualitat en clau jurídica, i obrim setmana, a les 9am, amb el nostre Consell de savis, el Think Tank.

Pots escoltar A Primera Hora

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció