En directe

Fórmula Estel

SEGURETAT

Imma Viudes: "Hi ha una part de la ciutadania que pensa que agredir un policia surt gratis"

La portaveu del sindicat SAP-FEPOL diu a Ràdio Estel que hi ha una manca de suport polític i jurídic d'Interior cap als Mossos d'Esquadra

8 novembre 2023

Redacció

Comparteix
Un cotxe i una foguera davant el Parlament, durant la protesta dels Mossos d'Esquadra el 7 de novembre
Una imatge de la protesta del sindicat de Mossos davant el Parlament, el 7 de novembre de 2023

Imma Viudes, portaveu del sindicat autònom de policia SAP-FEPOL, creu que hi ha un sentiment de desafecció del cos amb el rumb de la Conselleria d'Interior, dirigida per Joan Ignasi Elena. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Viudes, representat dels mossos, ha acusat la Conselleria d'Interior de no defensar prou el cos i ha manifestat "que no tot s'hi val". "Hi ha un sector (de la ciutadania) que pensa que agredir un policia surt gratis", ha sentenciat la portaveu. Sindicats dels Mossos d'Esquadra es van manifestar aquest dimarts a les portes del Parlament de Catalunya on es celebrava un ple monogràfic sobre la seguretat a Catalunya.

Sindicats dels Mossos d'Esquadra es van manifestar aquest dimarts a les portes del Parlament de Catalunya

El cos demana més acompanyament polític i jurídic als agents de carrers i alerten que sent desemparat davant l'augment de la violència. Viudes creu que "s'ha imposat una certa política de la por" a seguir ordres operatives que puguin desembocar en denúncies que no tinguin el suport del departament. La portaveu del sindicat SAP-FEPOL ha recordat que fa temps que demanden a Interior la instal·lació de càmeres unipersonals a totes les patrulles i eines a mig camí entre la porra i l'arma de foc per tal de millorar la tasca diària dels agents i evitar el cos a cos, però el departament els ho ha negat tot.

"S'ha imposat una certa política de la por a seguir ordres operatives que puguin desembocar en denúncies que no tinguin el suport del departament"

La portaveu ha demanat estabilitat al departament, que ha tingut quatre directors generals diferents en la darrera dècada. "Necessitem un lideratge ferm i un projecte a llarg termini", ha manifestat Viudes. La portaveu també ha criticat el simulacre d'atemptat que es va organitzar el passat 27 d'octubre a Barcelona. Sota el seu parer, va ser més una demostració "de cara a la galeria" que una prova real i pensada per als cossos i forces de seguretat.

La portaveu ha criticat el simulacre d'atemptat que es va organitzar el passat 27 d'octubre a Barcelona

Imma Viudes: "Hi ha una part de la ciutadania que pensa que agredir un policia surt gratis"

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024