En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Important ressò de les paraules del Papa a l'avió tornant del Caucas: "Jesús no abandonaria mai un homosexual o un transsexual"

El Papa ha comentat aquest diumenge al vespre que "Jesús no diria mai a un homosexual que se’n vagi ben lluny pel fet de tenir…

3 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha comentat aquest diumenge al vespre que "Jesús no diria mai a un homosexual que se’n vagi ben lluny pel fet de tenir aquesta orientació". Durant el vol de tornada des de l’Azerbaidjan fins a Roma, Francesc ha assegurat que cal acompanyar també pastoralment les persones que siguin gais, lesbianes o transsexuals, per ajudar-les sempre posant per sobre la misericòrdia de Déu. Ha estat un nou missatge de proximitat que no passa inadvertit pel rerefons pastoral d'un pontífex que, fidel a la seva missió, segueix la crida conciliar d'obrir l'Església al món.
El Sant Pare assegurava que Jesús no abandonaria un homosexual o un transsexual, alhora que recordava com ell va rebre a un transsexual espanyol l'any passat. "Les tendències o desequilibris hormonals donen molts problemes, i no hem de dir que tot és el mateix, però hem d'acollir la persona, acompanyar-la, estudiar-la, discernir i integrar-la en cada cas", ha explicat. En aquesta línia, el pontífex afegia que "és un problema moral i humà que cal resoldre com es pugui, sempre amb la misericòrdia de Déu, amb la veritat i sempre amb el cor obert".
Amb aquesta i altres respostes, el Sant Pare atenia, aquest diumenge al vespre, els 70 periodistes que el van acompanyar en el seu retorn des de Bakú. De fet va explicar la història del transsexual espanyol Diego Neria Lejárraga, nascut a Plasencia (Càceres) i que va anar amb la seva dona Macarena l'any passat a Santa Marta. El Papa els va rebre amb afecte. De tota manera, Francesc va voler diferenciar entre alguns casos i "la maldat que hi ha en el fet d'adoctrinar amb la ideologia de gènere".  Va concloure que "una cosa és una tendència o aquesta opció o el canvi de sexe i una altra cosa és ensenyar als col•legis sobre aquesta línia, la suposada ideologia que vol eliminar les diferències entre els sexes".
Com a balanç del viatge, Francesc va destacar la importància de l’ecumenisme espiritual entre catòlics i ortodoxos, en aquest cas a Geòrgia i l’Azerbaidjan. Va dir que "pregar els uns pels altres és importantíssim, com també fer coses junts pels pobres, pels immigrants i, en general, pels altres". En un altre moment, també va parlar de la seva agenda de viatges per a l’any 2017. Va deixar oberta la visita a Colòmbia, de la qual va dir que viatjarà "només quan el procés de pau (entre el govern i la guerrilla de les FARC) estigui blindat i no hi hagi cap motiu perquè hi hagi una marxa enrere". Va comentar que no viatjarà gaire perquè té diverses visites "ad limina", les que han de fer al Papa les Conferències Episcopals cada cinc anys, ja que es van suspendre pel Jubileu d'aquest any. Va confirmar el viatge programat per al 13 de maig a Fàtima, en ocasió del centenari de les primeres aparicions marianes a uns pastorets, el 1917. També va anunciar que viatjarà a l’Índia i Bangladesh, mentre que encara es desconeix el periple per l’Àfrica, ja que dependrà de l'època de l'any o la situació política del país visitat. Sobre l'anhelat viatge a la Xina, va assegurar que en aquests moments el Vaticà "està en bones relacions" amb el govern de Pekín, i es va mostrar "optimista".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 3 d'octubre.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció