En directe

Cocodril Club

PAPA FRANCESC

Important ressò de les paraules del Papa a l'avió tornant del Caucas: "Jesús no abandonaria mai un homosexual o un transsexual"

El Papa ha comentat aquest diumenge al vespre que "Jesús no diria mai a un homosexual que se’n vagi ben lluny pel fet de tenir…

3 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha comentat aquest diumenge al vespre que "Jesús no diria mai a un homosexual que se’n vagi ben lluny pel fet de tenir aquesta orientació". Durant el vol de tornada des de l’Azerbaidjan fins a Roma, Francesc ha assegurat que cal acompanyar també pastoralment les persones que siguin gais, lesbianes o transsexuals, per ajudar-les sempre posant per sobre la misericòrdia de Déu. Ha estat un nou missatge de proximitat que no passa inadvertit pel rerefons pastoral d'un pontífex que, fidel a la seva missió, segueix la crida conciliar d'obrir l'Església al món.
El Sant Pare assegurava que Jesús no abandonaria un homosexual o un transsexual, alhora que recordava com ell va rebre a un transsexual espanyol l'any passat. "Les tendències o desequilibris hormonals donen molts problemes, i no hem de dir que tot és el mateix, però hem d'acollir la persona, acompanyar-la, estudiar-la, discernir i integrar-la en cada cas", ha explicat. En aquesta línia, el pontífex afegia que "és un problema moral i humà que cal resoldre com es pugui, sempre amb la misericòrdia de Déu, amb la veritat i sempre amb el cor obert".
Amb aquesta i altres respostes, el Sant Pare atenia, aquest diumenge al vespre, els 70 periodistes que el van acompanyar en el seu retorn des de Bakú. De fet va explicar la història del transsexual espanyol Diego Neria Lejárraga, nascut a Plasencia (Càceres) i que va anar amb la seva dona Macarena l'any passat a Santa Marta. El Papa els va rebre amb afecte. De tota manera, Francesc va voler diferenciar entre alguns casos i "la maldat que hi ha en el fet d'adoctrinar amb la ideologia de gènere".  Va concloure que "una cosa és una tendència o aquesta opció o el canvi de sexe i una altra cosa és ensenyar als col•legis sobre aquesta línia, la suposada ideologia que vol eliminar les diferències entre els sexes".
Com a balanç del viatge, Francesc va destacar la importància de l’ecumenisme espiritual entre catòlics i ortodoxos, en aquest cas a Geòrgia i l’Azerbaidjan. Va dir que "pregar els uns pels altres és importantíssim, com també fer coses junts pels pobres, pels immigrants i, en general, pels altres". En un altre moment, també va parlar de la seva agenda de viatges per a l’any 2017. Va deixar oberta la visita a Colòmbia, de la qual va dir que viatjarà "només quan el procés de pau (entre el govern i la guerrilla de les FARC) estigui blindat i no hi hagi cap motiu perquè hi hagi una marxa enrere". Va comentar que no viatjarà gaire perquè té diverses visites "ad limina", les que han de fer al Papa les Conferències Episcopals cada cinc anys, ja que es van suspendre pel Jubileu d'aquest any. Va confirmar el viatge programat per al 13 de maig a Fàtima, en ocasió del centenari de les primeres aparicions marianes a uns pastorets, el 1917. També va anunciar que viatjarà a l’Índia i Bangladesh, mentre que encara es desconeix el periple per l’Àfrica, ja que dependrà de l'època de l'any o la situació política del país visitat. Sobre l'anhelat viatge a la Xina, va assegurar que en aquests moments el Vaticà "està en bones relacions" amb el govern de Pekín, i es va mostrar "optimista".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 3 d'octubre.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció