En directe

Fórmula Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Indicis fundats que Mn. Josep Lluís Fernández Padró va cometre un delicte d’abús sexual de menors

El Tribunal Eclesiàstic de Barcelona ha informat de les actuacions realitzades en el cas obert contra Mn. Josep Lluís Fernández Padró (Barcelona, 1940), que fou…

28 maig 2021

Redacció

Comparteix

El Tribunal Eclesiàstic de Barcelona ha informat de les actuacions realitzades en el cas obert contra Mn. Josep Lluís Fernández Padró (Barcelona, 1940), que fou capellà bomber, rector de Sant Isidor de Barcelona i de Sant Josep Oriol de Santa Coloma de Gramenet, i missioner al Camerun entre els anys 1971 i 1986. L’any 2007 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi. 

 

A partir d’una denúncia presentada contra el sacerdot per un delicte que hauria estat comès 40 anys enrere, quan la víctima tenia 16 anys, el Promotor de Justícia ha dut a terme el procediment d’investigació prèvia, amb una conclusió: “El resultat d’aquesta investigació va oferir indicis fundats de la comissió del delicte”. La víctima també va presentar la corresponent denúncia davant l’autoritat civil.

 

El comunicat explica que Mn. Fernández Padró, sacerdot jubilat, va renunciar “per voluntat pròpia a tots els seus càrrecs i responsabilitats pastorals a l’arxidiòcesi”. I que les actuacions ja han estat comunicades a la Congregació de la Doctrina de la Fe, a la Santa Seu, organisme competent per decidir com cal prosseguir.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció