En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Infants i gent gran amb necessitats bàsiques, protagonistes d'una gran obra social a la Parròquia del Roser de Cerdanyola

Un gran projecte social de la Parròquia de Nostra Senyora del Roser, a Cerdanyola del Vallès, ha estat aquest dimarts el tema central de l'espai…

14 abril 2015

Redacció

Comparteix
Un gran projecte social de la Parròquia de Nostra Senyora del Roser, a Cerdanyola del Vallès, ha estat aquest dimarts el tema central de l'espai L'Església no s'atura, a Ràdio Estel. El rector d'aquesta comunitat cristiana, Marcos Aceituno, el responsable per a la gent gran José Luis ¨Hernández i la impulsora de Càritas infantil Anabel  Alcaraz han comentat les principals dimensions de tota l'obra. Mn. Marcos ha destacat "la importància de l'espai de convivència, amb transmissió de valors cristians, que és l'esplai parroquial del Roser des de fa més de 20 anys", i l'ha presentat com una base per a la recent intensificació de l'acció social. 
El sacerdot, a més, ha afegit que "més d'una vintena de monitors dediquen molts esforços i temps, amb una molt bona colla de nois i noies de la ciutat". Marcos Aceituno ha aclarit que "l'esplai és una expressió parroquial on es vol emfatitzar la coresponsabilitat laïcal, amb un llenguatge des de l'educació en el temps de lleure". Entre les activitats, el rector i també consiliari de l'esplai ha destacat "el Roser de maig, la preparació de les colònies del juliol, el casal d'estiu i les trobades ordinàries dels dissabtes". "Oferim a la persona humana, en tots els seus àmbits, allò que Jesucrist ens ofereix", ha conclòs Marcos Aceituno.
José Luis Hernández ha explicat que "l'atenció a la gent gran consisteix en serveis d'ajuda, que van des de portar-los al metge fins a reparacions a la llar, passant per molts altres ajuts". Tot i els "problemes de confiança dels fills i altres familiars de la gent gran", que ha lamentat, Hernández ha explicat que "el treball de buscar els llocs on hi ha necessitat surt bé i permet canalitzar aquesta generositat". El "coneixement mutu", segons el col·laborador social de la parròquia del Roser, "és fonamental per tirar-ho tot endavant". També ha afegit que "el perfil majoritari és el de persones que no poden viure en residències, que estan impossibilitades i que habitualment no surten gaire de casa". José Luis Hernández ha dit concretament que "ara estan sent ateses quatre persones per un petit equip, amb la idea de créixer i oferir una ajuda a la qual molts aniran responent encara més".
Anabel Alcaraz, que ha assegurat que l'origen dels destinataris de l'ajuda és molt divers, ha  presentat Càritas infantil com "una obra que neix a partir de la conscienciació de tots davant la necessitat alimentària i de subsistència que tenen els més petits, sobretot bolquers, menjar líquid, roba, calçat i altres recursos". La col·laboradora parroquial ha afegit que, "des d'un contacte amb Benestar i Família de l'Ajuntament de Cerdanyola, es rep una fitxa amb les necessitats de les persones i, a partir d'aquí, se satisfan les demandes concretes". Alcaraz, que ha dit que ara s'està atenent una vintent d'infants, ha posat l'exemple "d'una dona que, a més de rebre aliments per als seus fills, ha vingut a donar roba que ja no li servia".

A nivell més general davant la situació socioeconòmica actual, Anabel Alcaraz i José Luis Hernández han qüestionat clarament els missatges triomfalistes sobre la recuperació. "Em va sobtar i em va arribar al cor l'alegria de la gent quan començava a rebre els aliments i el material que donem", ha comentat Anabel  Alcaraz.  Marcos Aceituno, per la seva banda, ha recordat que "les Càritas diocesanes volen arribar sempre allà on hi ha la necessitat de la gent d'avui, i a Terrassa s'ha valorat sobretot últimament el sector dels infants".
José Luis Hernández ha explicat la investigació i els contactes que l'equip de la Parròquia del Roser fa pel seu compte. "Nosaltres anem als llocs i trobem allò que es necessita", ha destacat. El rector, a més, ha relacionat tota la tasca social amb "la voluntat que té el Papa Francesc d'impulsar una Església en sortida, per arribar a les persones a partir de la voluntat de respondre a les seves necessitats". Per contactar amb tot el projecte social, anomenat també Casal, es pot trucar al telèfon 93 580 57 33 o bé entrar en el web  de la Parròquia del Roser de Cerdanyola

Es pot escoltar aquí l'edició d'aquest dimarts del programa L'Església no s'atura.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció