En directe

Escola de família

SOCIETAT

"Intentar investir Jordi Sánchez és per evidenciar els problemes"

Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de…

6 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han qualificat aquest dimarts de molt difícil, en el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política de cara a la investidura de Jordi Sánchez, convocada per a dilluns vinent. Armengol ha admès que "Sánchez ha estat elegit candidat precisament per evidenciar els problemes, ja que el qui havia de ser investit era Puigdemont".

Lafuente, per la seva banda, ha dit que "tots haurien de ser més pragmàtics i anar a intentar que es formi govern, que és el que necessitem, més que no pas intentar qüestionar els tribunals". En aquesta línia, ha proposat "que es nomeni un candidat que tingui possibilitats d'exercir el càrrec de president de la Generalitat". Capdevila ha assegurat que "caldria mirar el reglament del Parlament amb lupa i interpretar-lo, establint el que s'autoritza i el que, més enllà d'això, és realitzable". També ha destacat que "les democràcies modernes, de les quals sembla que Espanya s'allunya cada vegada més, admeten la possibilitat que el candidat delegui o, si és autoritzat pel jutge, sigui present a la cambra".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat les creixents complicacions en la situació política a Catalunya: Després de la resolució per restituir Carles Puigdemont, aprovada dijous al Parlament, s’acosta una ofensiva política i judicial contra l’acord de la majoria independentista per formar un govern, sobretot amb el pas al costat a favor de Jordi Sánchez, que en principi se sotmet a una investidura dilluns vinent.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 6 de març.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció