En directe

Trotamundos

SOCIETAT

"Intentar investir Jordi Sánchez és per evidenciar els problemes"

Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de…

6 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han qualificat aquest dimarts de molt difícil, en el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política de cara a la investidura de Jordi Sánchez, convocada per a dilluns vinent. Armengol ha admès que "Sánchez ha estat elegit candidat precisament per evidenciar els problemes, ja que el qui havia de ser investit era Puigdemont".

Lafuente, per la seva banda, ha dit que "tots haurien de ser més pragmàtics i anar a intentar que es formi govern, que és el que necessitem, més que no pas intentar qüestionar els tribunals". En aquesta línia, ha proposat "que es nomeni un candidat que tingui possibilitats d'exercir el càrrec de president de la Generalitat". Capdevila ha assegurat que "caldria mirar el reglament del Parlament amb lupa i interpretar-lo, establint el que s'autoritza i el que, més enllà d'això, és realitzable". També ha destacat que "les democràcies modernes, de les quals sembla que Espanya s'allunya cada vegada més, admeten la possibilitat que el candidat delegui o, si és autoritzat pel jutge, sigui present a la cambra".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat les creixents complicacions en la situació política a Catalunya: Després de la resolució per restituir Carles Puigdemont, aprovada dijous al Parlament, s’acosta una ofensiva política i judicial contra l’acord de la majoria independentista per formar un govern, sobretot amb el pas al costat a favor de Jordi Sánchez, que en principi se sotmet a una investidura dilluns vinent.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 6 de març.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció