En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

"Intentar investir Jordi Sánchez és per evidenciar els problemes"

Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de…

6 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l'executiva del PSC, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han qualificat aquest dimarts de molt difícil, en el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política de cara a la investidura de Jordi Sánchez, convocada per a dilluns vinent. Armengol ha admès que "Sánchez ha estat elegit candidat precisament per evidenciar els problemes, ja que el qui havia de ser investit era Puigdemont".

Lafuente, per la seva banda, ha dit que "tots haurien de ser més pragmàtics i anar a intentar que es formi govern, que és el que necessitem, més que no pas intentar qüestionar els tribunals". En aquesta línia, ha proposat "que es nomeni un candidat que tingui possibilitats d'exercir el càrrec de president de la Generalitat". Capdevila ha assegurat que "caldria mirar el reglament del Parlament amb lupa i interpretar-lo, establint el que s'autoritza i el que, més enllà d'això, és realitzable". També ha destacat que "les democràcies modernes, de les quals sembla que Espanya s'allunya cada vegada més, admeten la possibilitat que el candidat delegui o, si és autoritzat pel jutge, sigui present a la cambra".
En el programa 'El Mirador de l'actualitat', hem analitzat les creixents complicacions en la situació política a Catalunya: Després de la resolució per restituir Carles Puigdemont, aprovada dijous al Parlament, s’acosta una ofensiva política i judicial contra l’acord de la majoria independentista per formar un govern, sobretot amb el pas al costat a favor de Jordi Sánchez, que en principi se sotmet a una investidura dilluns vinent.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 6 de març.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció